Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

2024 este anul festivalurilor în Europa. Iată care sunt festivalurile muzicale de neratat din acest an, de pe continent

În timp ce toată lumea ar putea fi distrasă de marile festivaluri, cum ar fi Coachella, sau așteaptă cu nerăbdare programul Glastonbury, sunt vești noi pentru voi: Europa o face mai bine, iar Glasto este supraestimat.

Oricine a fost vreodată la Coachella poate confirma faptul că este impresionant; cu toate acestea, este destul de scump și plin de mulțimi apatice, care sunt mai mult câștigate de influența social media de "a fi la Coachella" decât de a fi cu adevărat prezente în acel moment.

Festivalul se bazează pe un statut iconic care este, din punct de vedere caritabil, exagerat și a devenit mai mult un refugiu pentru influenceri cu bani de cheltuit decât pentru oameni cu adevărat entuziasmați să prindă muzică live de calitate.

În ceea ce privește Worthy Farm, biletele s-au vândut deja chiar înainte de a fi anunțat line-up-ul... Așa că, să mergem mai departe.

Iată programul muzical european ideal pentru 2024, astfel încât să nu fiți nevoiți să cheltuiți o avere pentru a vă îndrepta spre deșertul Colorado din California.

The Great Escape - Marea Britanie (15 – 18 May 2024)

În loc de Glastonbury, vă recomandăm să vă îndreptați spre Brighton, pentru evenimentul intitulat The Great Escape. Pe parcursul a trei zile, programul eclectic al acestora prezintă cele mai talentați artiști noi și viitori. Fie că sunteți un fan al punk-ului, pop-ului, electro sau rap-ului, există cu adevărat ceva pentru toată lumea.

Printre artiști se numără Jalen NGonda; King Hannah; Soft Play (cunoscut anterior sub numele de Slaves); graba punk a Lambrini Girls; Lauren Mayberry (solistă a CHVRCHES); și Kneecap, trio hip-hop captivant din Irlanda de Nord.

Festivalul va dedica, de asemenea, o scenă revoluționarului ReBalance al Festival Republic - o inițiativă care oferă oportunități femeilor și artiștilor de gen din Marea Britanie pe scenă și în studio.

Spania - Primavera Sound Barcelona (29 May - 2 June 2024)

Unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică din Europa (și probabil din lume), Primavera Sound a început vara cu stil încă din 2001, iar anul acesta nu este diferit.

Cu un program previzibil și cu superbul său loc de desfășurare în aer liber pe plajă, merită să faceți o excursie până la însorita Barcelona.

Line-up-ul este plin - Lana Del Rey se află la cel de-al șaselea turneu în calitate de cap de afiș pentru "Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd", SZA se bucură de succesul masiv al celui de-al doilea album al său "SOS", iar The National își începe turneul european pentru nu unul, ci două albume noi. Rockerii britanici Pulp, reuniți, completează lista capetelor de afiș.

Franța - Nuits de Fourvière (30 May – 25 July)

Franța are atât de multe de oferit când vine vorba de festivaluri de muzică. De la Hellfest și Vieilles Charrues, Jazz a Vienne și Beauregard, până la Eurockéennes și Rock en Seine, există ceva pentru toată lumea, și în niște decoruri al naibii de fermecătoare.

Nu este un festival de muzică în sensul de trei/patru zile. Se desfășoară pe parcursul a două luni și este plin de bunătăți polidisciplinare, cu balet, dans și teatru, care se completează cu o mulțime de concerte.

Anul acesta, pe scenă vor urca PJ Harvey, LCD Soundsystem, Cat Power, AIR, King Gizzard & The Lizard Wizard, MC Solaar, Justice, IAM, Nile Rodgers & Chic, Idles, Parcels și marea Patti Smith.

Țările de Jos – Best Kept Secret (7 – 9 June 2024)

Ascunsă în Safaripark Beekse Bergen, în satul Hilvarenbeek, în sudul Olandei, zona de camping a Best Kept Secret se află în mijlocul unei păduri, ceea ce face ca evenimentul de trei zile să fie o experiență mult mai primitoare și mai confortabilă în comparație cu nebunia multor festivaluri.

Fie că este vorba de Pixies, Radiohead, Run The Jewels, Kraftwerk, Nick Cave and the Bad Seeds sau Aphex Twin, Best Kept Secret a devenit din ce în ce mai puternic.

Anul acesta, festivalul împlinește 10 ani, după ce doi ani de Covid le-a deraiat planurile pentru 2020 și 2021 - și sărbătoresc în stil. Luați în considerare line-up-ul: PJ Harvey; gMAT; St. Vincent; grupul francez de electro-dance Justice; duo-ul electro britanic Disclosure; Fatoumata Diawara; Slowdive; Mannequin Pussy; La Femme; Floating Points; și Vince Staples.

Belgia - Rock Werchter (4 - 7 July 2024)

Dacă există un festival pe care nu trebuie neapărat să-l ratați în Belgia anul acesta, acela este Rock Werchter.

Această extravaganță muzicală anuală, care are loc în satul confortabil Werchter, lângă Leuven, încă din 1976, se remarcă nu doar ca unul dintre cele mai mari festivaluri din Belgia, ci și ca un jucător important pe scena europeană a festivalurilor.

Programul de patru zile din acest an este de-a dreptul spectaculos și există cu adevărat ceva de care se poate bucura toată lumea. Zilele de joi și vineri dau startul petrecerii cu headlineri precum Lenny Kravitz, câștigătorii Eurovision Måneskin, Snow Patrol și PJ Harvey.

Nu sunteți chiar pe placul dumneavoastră? Nu vă temeți. Sâmbătă sunt prezenți Dua Lipa, și Khruangbin, Arlo Parks, câștigătorul premiului Mercury, și Avril Lavigner.

Portugalia - NOS Alive Lisbon (11 - 13 July 2024)

Cu motto-ul "plajă ziua, muzică noaptea", NOS Alive din Lisabona promite melodii care vă vor ține în mișcare până la primele ore ale dimineții.

Este greu să nu dansezi pe muzica capului de afiș al festivalului din acest an - Dua Lipa, care este așteptată să-și lanseze cel de-al treilea album de studio foarte așteptat la un moment dat în acest an.

Dua este însoțită de o altă vedetă pop britanică, Jessie Ware, al cărei ultim album "That! Feels Good!" a fost unul foarte bun.

Dacă pop-ul nu este genul tău, nicio problemă. Rockerii clasici americani Pearl Jam sunt, de asemenea, cap de afiș, împreună cu trupa canadiană de indie rock Arcade Fire. Legendele alt-rock din Chicago, The Smashing Pumpkins, vor cânta în cadrul etapei europene a turneului lor "The World Is A Vampire", iar Michael Kiwanuka va fi de asemenea prezent.

România - Electric Castle (17 - 21 July)

Desfășurat în Castelul Banffy din Cluj, România, Electric Castle este unul dintre puținele festivaluri cu adevărat de 24 de ore din Europa, care aduce concerte non-stop, instalații, stand-up, toate într-un castel transilvănean și... Ei bine, mai aveți nevoie de convingere?

În lipsa unor ”vampiri însetați de sânge”, Electric Castle are un line-up puternic pentru cea de-a 10-a ediție, cu Massive Attack, Queens Of the Stone Age, Bring Me The Horizon, Chase & Status, Bonobo, DJ Shadow, Sleaford Mods și mulți alții, pentru ceea ce promite să fie un festival captivant pe care nu îl veți uita prea repede.

Ungaria - Sziget Festival (7 - 12 August 2024)

Unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, Sziget va transforma din nou insula Óbuda, din districtul 3 al Budapestei, într-o evadare euforică pentru șase zile de petrecere în luna august.

Aflat la cea de-a 31-a ediție, festivalul a început ca o mică adunare înainte de a se transforma într-unul dintre favoritele continentului; a fost votat chiar cel mai bun festival din Europa de către European Festival Awards în 2012 și 2015.

Lineup-ul din 2024 include până acum capetele de afiș Fred Again..., Sam Smith, Stormzy și Martin Garrix, cu alte acte, cum ar fi Louis Tomlinson, Four Tet, AURORA, Fontaines D.C., Becky Hill, Big Thief și mulți, mulți alții care vor concerta de asemenea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE