Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Massif, primul mare festival al anului, în Poiana Brașov. Cât costa biletele și cazarea în perioada 3-5 martie

Începe unul dintre cele mai așteptate festivaluri ale anului, după Untold, la Cluj, și Neversea, la Constanța. În premieră pentru Poiana Brașov, Massif Festival aduce unii dintre cei mai renumiți artiști care vor urca pe șapte scene, instalate în mai multe locații din stațiunea montană.

Organizatorii Massif au prezentat harta scenelor care vor fi instalate în Poiana Brașov pe durata festivalului.

Trei dintre cele șapte scene pregătite pentru Festivalul Massif se află la baza pârtiei Bradul. 100 de artiști de renume internațional sunt așteptați să urce pe aceste scene, între 3 și 5 martie, printre care Dimitri Vegas, Nicky Romero, Kadebostany.

Programul pentru prima zi a Festivalului Massif - 3 martie 2023

VEZI GALERIA
2 imagini

Sursă foto: BeMassif

În cele trei zile de eveniment, Massif va aduce în Poiana Brașov peste 35.000 de turiști.

Edy Chereji, organizator Massif Festival: Nu e doar un festival, e, dacă vreți, o întâlnire între cei care iubesc sporturile de iarnă și cei care iubesc distracția, așa ca la festival. Ne așteptăm să avem peste 12.000 – 13.000 de participanți în fiecare zi.

Participanți: Venim la Massif să ne distrăm, în primul rând și doresc să vedem cât mai mulți artiști, cât mai multă lume, cât mai mult tineret și cea mai mare distracție o să fie aici, cu siguranță.

Participanți: O să fiu cu prietenii aici, chiar aștept festivalul acesta, cred că o să mă distrez bine și vreau să mă bucur de muzică și de tot ce o să fie aici.

Festivalul Massif vine ca o gură de aer pentru hotelieri, care au vândut camere la prețuri cu aproape 50% mai mari față de perioada actuală obișnuită, iar gradul de ocupare este de aproape 100%.

Sorin Coman, manager hotel Poiana Brașov: Tarifele pentru Massif sunt cam cu 45% mai mult decât în mod normal. Cam cu 45% mai mult față de tarifele normale din perioada aceasta.

Mihai Moisescu, reprezentant hotel Poiana Brașov: Avem un grad de ocupare de 97% la momentul acesta. Oaspeții noștri au făcut rezervări atât pentru festival, cât și pentru sporturile de iarnă. Cazarea pentru două persoane, cu acces la festival, mic dejun și acces la SPA este de 1.354 de euro.

Tarifele pentru locurile de cazare variază între 450 și 1.400 de euro, pentru trei nopți.

Pentru weekend, hotelierii anunță un grad de ocupare de 100% a locurilor de cazare, însă nu toată lumea vine pentru festival. Pasionații de schi au parte, însă, de o veste proastă din partea administratorilor domeniului schiabil, care au decis închiderea a două pârtii.

Mai exact, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a temperaturilor ridicate și a ploii, partea superioară a pârtiei Subteleferic și Lupului inferior nu mai asigură condiții optime pentru schi. Cele două pârtii au fost închise, începând de marți.

Zăpada în aceste zone este moale și apoasă, iar, din această cauză, se poate ajunge ușor la stratul de pământ. Deși cea mai mare parte a stratului de zăpadă este produsă artificial, temperaturile ridicate și ploaia au deteriorat pârtiile.

De la deschiderea sezonului, 28 ianuarie, și până în data de 23 februarie au fost înregistrate aproape 800.000 de treceri prin turnichete, cel mai mare număr fiind înregistrat pe 16 februarie, 43.095 de treceri, și în data de 22 februarie, cu 41.740 de treceri.

Cum ajung la Massif?

Fanii care vor să ajungă la finalul acestei săptămâni în Poiana Brașov la prima ediție Massif pot opta pentru mijloacele de transport în comun ce pleacă din orașele Brașov și Râșnov.

Organizatorii Massif recomandă călătoria cu autobuzul, cea mai rapidă variantă de a ajunge la festival

Mijloacele de transport în comun care vor circula pe ruta Brașov - Poiana Brașov vor sosi la o frecvență de aproximativ 10 minute, în intervalul orar 08:00 - 23:30, pentru a facilita accesul la festival.

Liniile disponibile din Brașov sunt următoarele:

  • Linia 20 (Livada Poștei - Poiana Brașov)
  • Linia 100 (Gara CFR Brașov - Poiana Brașov)
  • Linia 60 (Terminal Poiana Mică – Telecabină)

Pe parcursul celor trei zile, pentru linia 100, pe strada Lungă, în zona din fața sediu-lui AJOFM, va fi amenajată o stație provizorie doar pentru sensul de urcare spre Poiana Brașov, iar frecventa liniei 60 va fi la 5 minute.

Tariful standard pentru un bilet de adult este de 4 lei. Biletul se poate achiziționa prin aplicația 24pay sau cu cardul bancar din punctele principale de vânzare a biletelor, care vor avea și un program prelungit: Poiana Brașov (08:00 – 01:00), Livada Poștei (până la ora 23:30), Gara CFR Brașov (până la ora 21.30).

Operatorii de la RATBV recomandă achiziționarea abonamentelor de o zi

  • (Abonament 1 zi METROPOLITAN PASS – 10 lei)

sau a abonamentelor de trei zile

  • (Abonament 3 zile METROPOLITAN PASS – 30 lei).

Programul autobuzelor: https://www.ratbv.ro/.

A doua opțiune de transport pentru cei care și-au asigurat participarea la prima ediție Massif este via Râșnov. Dacă sunt cazați în oraș sau în vecinătatea lui, participanții pot ajunge în Poiana Brașov cu autobuzul 130M, care va circula între orele 8:00 - 00:00, la interval de 20 de minute, pornind de la Park & Ride Râșnov.

Pentru întoarcerea de la festival, RATBV asigură autobuze care vor începe coborârea din Poiana Brașov în Brașov, de la ora 22:00

Lista traseelor speciale pentru plecarea de la festival către Brașov, comunicate de organizatori și autorități, sunt:

•            Linia 1M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Triaj

•            Linia 2M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Rulmentul

•            Linia 6M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Saturn

•            Linia 16M: Poiana Brașov – Livada Poștei - Stadionul Municipal

•            Linia 17M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Noua

•            Linia 28M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Fundăturii

•            Linia 34M: Poiana Brașov – Livada Poștei - Timiș-Triaj

•            Linia 36M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Independenței

•            Linia 50M: Poiana Brașov – Livada Poștei - Pietrele lui Solomon.

Se poate opta și pentru companiile de călătorie particulare sau cele de ridesharing, pe care oamenii le pot comanda din punctele de pick-up și drop-off special amenajate din Poiana Brașov. 

Participanții pot vizualiza hărțile ce conțin opțiunile de transport din perioada festivalului Massif 2023 pe www.bemassif.com

Restricții de transport la Massif Festival

În perioada festivalului Massif, în intervalul orar 11:00 - 01:00, accesul în stațiune pe ruta Brașov - Poiana Brașov va fi permis numai transportului public, autospecialelor MAI, mașinilor acreditate, operatorilor privați de transport și firmelor de ridesharing.

Cei care sunt cazați în unitățile hoteliere din Poiana Brașov și vor opta pentru deplasarea la festival cu mașina personală vor putea face acest lucru în intervalul orar 11:00 - 01:00, numai pe ruta Râșnov - Poiana Brașov.

Locuitorii din Poiana Brașov pot circula în zonele restricționate în baza unui permis de acces auto provizoriu

Pe parcursul celor trei zile de festival, riveranii au acces rutier în intervalul orar restricționat (11:00 - 01:00) cu un permis de acces auto provizoriu, ridicat de la Centrul de Agrement (Punctul de acreditări) din Poiana Brașov sau de la Cinema Astra (Livada Poștei) din Brașov.

Permisul auto provizoriu poate fi obținut în perioada 1-5 martie 2023, între orele 11:00 - 20:00. Locuitorii din Poiana Brașov pot intra în posesia permisului auto provizoriu, pe baza cărții de identitate sau oricărui alt act doveditor care atestă locuirea pe străzile restricționate sau desfășurarea de activități economice în zonele menționate.

Cât costă biletele la Massif Festival 2023

Cei care nu și-au achiziționat încă intrarea la MASSIF au la dispoziție mai multe opțiuni de bilete și abonamente.

Prețurile:

  • abonamentele General Access pentru 3 zile costă 99 euro + taxe,
  • cele VIP sunt 250 euro + taxe,
  • biletele de o zi pornesc de la 40 euro + taxe.

Organizatorii au pregătit și pachete de abonamente pentru prieteni

  • Cei care cumpără 4 sau 6 abonamente deodată beneficiază de reduceri.

De asemenea, poți achiziționa un bilet la un preț special, dacă ai domiciliul în Brașov sau Prahova și completezi un formular.

Toate tipurile de bilete și abonamente sunt disponibile pe bemassif.com/tickets.

Când pot fi ridicate brățările pentru Massif

Brățările de festival pot fi ridicate de la punctul special amenajat în Parcarea Poiana Mare din Poiana Brașov.

Programul pentru ridicarea brățării de festival este de la 12:00 la 24:00 în fiecare zi din cele 3 zile de festival, de pe 3 până pe 5 martie 2023. Accesul în festival se face după același program.

Brățara de festival va putea fi încărcată la unul dintre cele trei puncte de Top-Up din perimetrul festivalului, cu numerar sau cardul bancar. Suma maximă pe care un participant la festival o poate încărca pe brățară este de 1.500 lei. După consumarea acestei sume, brățara poate fi reîncărcată tot cu maximum 1.500 lei.

În cazul în care banii nu au fost cheltuiți integral, fanii pot solicita refund la oricare dintre punctele de Top-Up din festival, pe toată durata evenimentelor. După încheierea festivalului, cei care nu și-au retras banii rămași pe brățară îi pot solicita înapoi luni, 06.03.2023, în intervalul 12:00 - 18:00, la punctul de Credit Point situat la intrarea principală în festival.

Tinerii sub 18 ani trebuie să aibă la ei, pe lângă abonamentul sau biletul de acces și actul de identitate, și documentul care atestă acordul părinților. Acesta poate fi descărcat de pe https://bemassif.com/files/MASSIF_parental_consent_eng.pdf, iar organizatorii recomandă să fie completat înainte de venirea la festival. Minorii sub 14 ani trebuie să vină însoțiți de un părinte și să dețină un bilet valid.

Obiecte interzise în perimetrul festivalului

Obiectele interzise sunt următoarele: droguri, alcool, sticle (inclusiv sticle de parfum sau deodorant), biberoane, umbrele, produse cosmetice inflamabile, rucsacuri sau borsete mai mari de 29 cm X 21 cm X 12 cm, conserve, artificii, lasere, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, bannere susținute de bețe, scaune, lanțuri, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, anima-le, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR sau cu obiective detașabile, orice tip de obiecte care pot răni.

VEZI GALERIA
3 imagini

Sursă foto: BeMassif

Este permis accesul cu medicamente însoțite de prescripție medicală, insulină, picături pentru uz medical, spray inhalator pentru astm, doar dacă posesorii prezintă o scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia și în cantitatea maximă recomandată zilnic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE