Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taxiuri aeriene în Paris. Franța vrea să le implementeze până în 2024, când încep Jocurile Olimpice

Franța ar putea deveni prima țară din Europa cu servicii de taxi aerian. Parisul încearcă să obțină aprobări pentru lansarea unor astfel de mijloace de transport electrice până în iulie 2024, când va găzdui Jocurile Olimpice.

În curând, cerul Parisului ar putea fi împânzit de asemenea mașini zburătoare dacă totul decurge conform planului francezilor de a lansa un serviciu de taxi aerian. Din acest motiv, în Franța s-au construit primele vertiporturi din Europa, adică aeroporturi pentru vehicule cu lansare și aterizare verticală.

Paris va avea servicii de taxi aerian

Damian Kysely, manager infrastructură Skyports: "Veți putea face check-in-ul aici. Trebuie să știm că sunteți persoana potrivită la momentul potrivit. Aici este micul nostru salon pentru pasageri. Cu aproximativ 5 minute înainte de plecare, vor fi rugați să urce în taxiul aerian. Iar aici trebuie să treacă de o altă poartă biometrică. Apoi, li se permite să se îmbarce."

Cinci așa numite vertiporturi au fost construite în Paris. Unul dintre ele se află în centrul orașului, pe o barjă plutitoare de pe Sena. Noile mașini zburătoare, cu motor electric, sunt de patru ori mai silențioase decât elicopterele, potrivit coordonatorilor proiectului.

Edward Arkwright, director executiv al ADP Group: "În primul rând, noile forme de mobilitate aeriană reprezintă aviația cu emisii reduse de carbon la care am sperat în tot acest timp. De asemenea, este vorba despre un mijloc de transport care poate fi folosit în multe feluri. Cele pe care le avem în vedere sunt transportul de persoane, transportul de colete, servicii de urgență și servicii medicale. Și cele la care încă nu ne-am gândit."

Taxiurile aeriene vor fi electrice

Oficialii din Paris au ales aparatele de zbor cu două locuri ale firmei Volocopter pentru noile servicii de taxi. Însă compania germană nu a primit încă aprobare din partea Agenției Europene de Siguranță a Aviației.

Jean-Christophe Drai, director comercial, Volocopter Franța: "Prioritatea noastră, la care lucrăm împreună și căreia îi dedicăm toate resursele, este certificarea aparatului. Așa că țintim spre ceva rezonabil, ceva livrabil, care chiar va exista. Nu vrem să facem promisiuni pe care nu să nu le putem ține niciodată."

Cyril Fourneris, jurnalist Euronews: "Va fi Parisul prima capitală din lume care va lansa un serviciu de taxi aerian? Cei implicați în acest proiect cred că da. Au mai puțin de un an pentru a convinge autoritățile de reglementare înainte de începerea Jocurior Olimpice"

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE