Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toyota vrea să producă robotaxiuri în China. Compania alături de care vrea să dezvolte vehiculele autonome

Compania japoneză Toyota vrea să dezvolte un parteneriat alături de start-up-ul Pony.ai pentru a produce taxiuri robotizate (robotaxiuri) în China. Societatea mixtă va fabrica mașini ce vor folosi tehnologia de conducere autonomă pentru serviciile de transport, relatează Reuters.

Cele două companii alături de GAC-Toyota, o asociere dintre producătorul nipon și compania chineză de stat Guangzhou Automobile Group, vor investi peste un miliarde yuani, echivalentul a 140 de milioane de dolari, au anunțat reprezentanții Pony.ai într-un comunicat.

"Acesta nu este doar un pas important pentru Toyota de a realiza (...) «evoluția în stil chinezesc», ci și o nouă etapă în cooperarea noastră de afaceri cu Pony.ai", a declarat Tatsuro Ueda, directorul general al Toyota China, potrivit sursei citate.

Toyota a investit sute de milioane de dolari în Pony.ai din momentul în care companiile s-au asociat pentru prima dată în 2019.

Directorul general al Pony.ai, Peng Jun, a precizat că prin această decizie va fi sprijinită dezvoltarea industriei automobilelor conectate.

China s-a numărat printre primele țări care au dezvoltat mașini autonome (care se conduc singure), iar Pony.ai a lansat servicii de robotaxi în Beijing, Shanghai, Shenzhen și Guangzhou. Compania are, de asemenea, birouri în Statele Unite.

Producătorii auto din afara Chinei au sistat lansarea vehiculelor autonome în urmă cu câțiva ani, pe fondul blocajelor privind reglementarea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE