Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taxiurile zburătoare și arta generată de AI sunt printre vedetele salonului deschis până duminică seara.

Printre celebritățile din domeniu, așteptate la VivaTech, este și Elon Musk, considerat cel mai bogat om din lume. El va discuta la Paris cu președintele Emmanuel Macron, acesta încercând să îl convingă să investească în Franța.

Taxiul care zboară

Taxiul care poate zbura cântărește puțin peste o sută de kilograme și poate sta în aer două ore. Mașina, care poate atinge viteza de 100 de kilometri pe oră, este una hibridă. Constructorii ei spun că nu va fi un articol de lux.

Franky Zapata, director executiv Zapata: ”Nu este o jucărie pentru oameni bogați. Nu o vom scoate la vânzare. Este o mașină care, în primul rând, va fi condusă și în al doilea rând, va fi folosită în misiuni de salvare. Pas cu pas ne vom îndrepta spre mobilitate urbană. Încet, încet, planurile noastre sunt pentru următorii 10 sau 15 ani.”

Inteligența Artificială, în cultură și ecologie

Inteligența artificială este în prim planul show-ului de tehnologie de la Paris. O companie din Franța prezintă un program în acest domeniu, vocea și figura folosite fiind cele ale celebrului artist Van Gogh.

Christophe Renaudineau, director executiv Jumbo Mana: ”În acest caz, scopul inteligenței artificiale este să transforme un vizitator care este un pic mai pasiv într-un vizitator activ, activ în meditația sa culturală. Vizitatorul este cel care îi va adresa întrebări lui Van Gogh. Mai presus de toate, cine poate vorbi mai bine decât Van Gogh despre el însuși?”

O altă firmă franceză folosește tehnologia pentru o invenție care ar putea rezolva o parte dintre probleme aduse de schimbarea climei. Este vorba despre panouri hidraulice care produc apă din umiditatea din aer. Apa colectată este apoi îmbogățită cu minerale. Ideea ar putea fi soluția pentru zonele secetoase.

Luc Metivier, director general Agua del Sol: ”Panourile hidraulice pot fi utilizat în țările în care există suficient soare și umiditate, adică în jur de 70% din țările lumii. Nu este o soluție universală, nici pe departe, dar contribuie, pe o anumită scară, la rezolvarea problemei lipsei de apă.”

Paris VivaTech este la a șaptea ediție. Organizatorii estimează că la târgul care stabilește direcții și tendințe vor veni mai mult de 100 de mii de vizitatori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE