Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Produse inedite la CES 2023, cel mai mare târg de tehnologie din lume: Pokémon GO cu păsări, tatuaje digitale temporare sau metavers pentru copii

Companiile de tehnologie își prezintă cele mai noi produse la CES, cunoscut anterior sub numele de Consumer Electronics Show.

Expoziția revine la normal după ce a fost complet virtuală în 2021 și a înregistrat o scădere semnificativă a prezenței în 2022 din cauza pandemiei.

Expozanții variază de la nume mari, inclusiv Sony și LG, până la mici startup-uri.

Marți seară, expoziția a început cu avanpremiere media de la doar câteva dintre cele 3.000 de companii înscrise pentru a participa. CES se deschide oficial joi.

Iată câteva momente importante, selectate de Associated Press.

Pokémon GO, dar cu păsări

Bird Buddy a prezentat un hrănitor inteligent pentru păsări care face fotografii ale înaripatelor în timp ce zboară pentru a mânca. Startup-ul spune că tehnologia sa de inteligență artificială poate recunoaște mai mult de 1.000 de specii de păsări, permițând utilizatorilor să împărtășească printr-o aplicație mobilă ce fel de păsări hrănesc.

„Încercăm să facem colecția un joc, aproape ca un Pokémon Go din viața reală, cu animale reale și animale sălbatice din curtea ta", a declarat Kyle Buzzard, cofondator și director de hardware al companiei.

Produsul a stârnit deja un oarecare interes din partea consumatorilor care doresc să arate lumii ce păsări vin în curtea lor.

Compania, care a început ca un proiect Kickstarter în 2020, spune că a început să livreze hrănitoarele pentru păsări în septembrie și a vândut deja toate cele 100.000 de bucăți din stoc. Prețul pentru alimentatorul de bază este de 199 de dolari.

Patine cu rotile electrice

Jurnaliștii s-au distrat zburând în jurul sălii de expoziție pe patine electrice în linie, controlate de la distanță, de la startup-ul francez AtmosGear.

Bateria durează 32 de kilometri, a declarat fondatorul Mohamed Soliman, care speră ca oamenii să le considere un mod viabil de a face naveta, precum bicicletele sau trotinetele electrice.

„Scopul meu este ca toată lumea să meargă din nou cu rolele, pentru că este atât de distractiv, de fiecare dată când vezi oameni patinând îi vezi cu un zâmbet mare", a declarat Soliman.

Bateria și cablurile conectate la patine sunt ținute într-o borsetă. De asemenea, acestea pot fi folosite ca patine obișnuite atunci când trebuie încărcate sau când patinatorii doresc pur și simplu să se deplaseze cu propria putere.

Patinele de 500 de dolari sunt disponibile pentru precomandă. Compania a primit până acum comenzi pentru 150 de perechi și vizează 200 de comenzi pentru a începe producția.

Tatuaje digitale temporare

Un dispozitiv portabil prezentat de compania sud-coreeană Prinker vă permite să aplicați rapid și ușor tatuaje temporare.

Dispozitivul utilizează cerneală de calitate cosmetică, cu o bibliotecă de mii de modele sau cu opțiunea de a vă crea propriile modele cu ajutorul aplicației companiei. După ce alegeți un tatuaj, trebuie doar să fluturați dispozitivul peste locul unde doriți să fie aplicat. Tatuajele sunt rezistente la apă, dar se spală cu săpun.

Modelul principal costă 279 de dolari, iar un model mai mic costă 229 de dolari. Cartușele de cerneală, valabile pentru 1.000 de tatuaje, costă 119 dolari.

Ajutor pentru orientare

Compania japoneză Loovic a creat un dispozitiv menit să rezolve problemele celor care au dificultăți în a se orienta în timp ce merg.

Dispozitivul purtat în jurul gâtului folosește sunete și vibrații pentru a-i ghida pe utilizatori către destinații, permițându-le acestora să se uite la ceea ce se află în jur, în loc să se concentreze pe aplicația de hartă a telefonului.

Cofondatorul și directorul general al Loovic, Toru Yamanaka, a declarat că a fost inspirat să creeze dispozitivul pentru fiul său, care are o deficiență cognitivă care îi îngreunează orientarea.

Prototipul dispozitivului nu este încă disponibil pentru public.

Fitness tracker pentru câini

Dacă vă întrebați ce face câinele dvs. în timp ce nu sunteți acasă, startup-ul francez Invoxia are un produs pentru dvs. Zgarda inteligentă pentru câini a companiei monitorizează activitatea și somnul animalului tău de companie, trimițând datele pe telefonul tău.

Cea mai recentă versiune prezentată la CES, care are un dispozitiv de urmărire GPS, include o monitorizare mai avansată a sănătății inimii.

Zgarda costă 149 de dolari în SUA, în timp ce un abonament lunar de 8,25 dolari la aplicație monitorizează datele și le împărtășește cu medicul veterinar.

Metavers pentru copii

Creatorii lui Roybi, un robot educațional cu inteligență artificială care îi ajută pe copii să învețe subiecte STEM și limbi noi, se aventurează în metavers.

Se așteaptă ca RoybiVerse să ofere stații în care elevii din învățământul preșcolar și superior să poată învăța despre o gamă largă de subiecte educaționale.

Utilizatorii care se vor plimba prin RoybiVerse vor putea vizita o zonă în care vor învăța despre dinozauri sau se vor putea îndrepta spre biblioteca virtuală unde vor putea alege o carte și o vor putea citi.

RoybiVerse, a cărui lansare este așteptată până la jumătatea anului 2023, va fi disponibil în căști de realitate virtuală și pe un site web. Nu este nevoie de niciun robot.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE