Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

NATO condamnă atacul Iranului împotriva Israelului. ”Îndemnăm la reţinere ”

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a condamnat ”escaladarea Iranului" care a lansat sâmbătă un atac fără precedent împotriva Israelului. NATO ”îndeamnă la reţinere”, pentru ca actualul ”conflict din Orientul Mijlociu să nu devină incontrolabil", a anunțat duminică o purtătoare de cuvânt a Alianţei.

”Condamnăm escaladarea Iranului în timpul nopţii, îndemnăm la reţinere şi urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei. Este esenţial ca actualul conflict din Orientul Mijlociu să nu devină incontrolabil", a transmis purtătoarea de cuvânt, Farah Dakhlallah, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete asupra Israelului, ca represalii la un bombardament împotriva consulatului său la Damasc.

De altfel, șeful Forţelor armate iraniene a anunțat duminică faptul că atacul lansat în timpul nopții împotriva statului israelian ”şi-a atins toate obiectivele”, iar dronele și rachetele iraniene nu au vizat niciun centru urban sau economic. Totodată, oficialul iranian a precizat că cele două ţinte principale au fost "centrul de informaţii care le-a furnizat sioniştilor informaţiile necesare" pentru atacul ce a distrus la 1 aprilie consulatul iranian de la Damasc, precum şi "baza aeriană de la Novatim, de unde au decolat avioanele F-35" care au bombardat consulatul, notează sursa citată.

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE