Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden, despre atacarea Israelului de către Iran: ”Sprijinul nostru pentru securitatea Israelului este de neclintit”

Iranul a declanșat în noaptea de sâmbătă spre duminică un atac aerian împotriva Israelului, care se va desfășura probabil pe parcursul mai multor ore, a avertizat Casa Albă.

Președintele Joe Biden este informat în mod frecvent de către echipa sa de securitate națională și se află în legătură constantă cu oficialii israelieni, precum și cu partenerii și aliații SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, într-un comunicat.

Joe Biden: ”Statele Unite vor fi alături de poporul israelian”

”Este probabil ca acest atac să se desfășoare pe parcursul mai multor ore. Președintele Biden a declarat clar: sprijinul nostru pentru securitatea Israelului este de neclintit.

Statele Unite vor fi alături de poporul israelian și vor sprijini apărarea acestuia împotriva acestor amenințări din partea Iranului”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, secretarul de stat Antony Blinken, președintele Statului Major interarme, generalul Charles Q. Brown, directorul CIA, Bill Burns, directorul Serviciului Național de Informații, Avril Haines, consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, consilierul principal adjunct pentru securitate națională, Jon Finer, consilierul președintelui, Steve Ricchetti, și coordonatorul Consiliului de Securitate Națională pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Brett McGurk, vor fi prezenți în persoană.

În cursul zilei de sâmbătă, Joe Biden a fost informat cu privire la evenimentele din Orientul Mijlociu de către consilierul pentru securitate națională Sullivan și consilierul principal adjunct pentru securitate națională Finer.

Iranul a lansat sâmbătă „de pe teritoriul său” un atac cu drone împotriva Israelului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene într-un discurs televizat, relatează AFP, citată de Agerpres.

Armata israeliană transmite că Iranul a lansat un atac cu drone în Israel

„Iranul a lansat drone de pe teritoriul său spre Israel”, a declarat Daniel Hagari la puţin timp după ora 23:00 (20:00 GMT).

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE