Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

The Wall Street Journal: Iranul ar urma să atace Israelul în următoarele două zile

Israelul se pregătește pentru un atac direct din partea Iranului asupra sudului sau nordului țării. Acest atac ar urma să se producă vineri sau sâmbătă, potrivit surselor citate de publicația The Wall Street Journal. Cu toate acestea, o altă susține că planurile de atac sunt discutate la Teheran, dar nu a fost luată nicio decizie finală.

Iranul a amenințat în mod public că va riposta la atacul comis săptămâna trecută la Damasc, în Siria, despre care Teheranul a susținut că a fost orchestrat de Israel și a vizat clădiri diplomatice. Atacul a dus la moartea unor oficiali militari iranieni de rang înalt, inclusiv a unui membru de rang înalt al Forței de elită Quds a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice.

Israelul se pregătește de un posibil atac

Armata israeliană și Mossad-ul ar fi aprobat deja planurile de atac asupra Iranului, în cazul în care Israelul ar fi atacat de pe teritoriu iranian. În plus, coordonarea dintre armata americană și cea israeliană a crescut. Un oficial american a declarat pentru Wall Street Journal că iranienii vor lovi probabil teritoriul israelian și nu proprietăți din afara țării. Potrivit WSJ, Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene a prezentat planurile operaționale pe care le are la dispoziție liderului suprem Ali Khamenei.

Sursele au declarat că planul iranian include lovituri din partea aliaților din Iraq și Siria care au lansat drone de atac asupra Israelului de la începutul războuiului. Iran și grupările prin care acționează ar putea de asemenea să lovească Înălțimile Golan sau chiar Gaza, pentru a evita lovirea Israelului în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional.

SUA trimit în zonă un important general

Statele Unite sunt profund îngrijorate de perspectiva unui atac iranian care ar putea duce la extinderea războiului dintre Israel și Hamas la nivelul Orientului Mijlociu. Ca urmare, Washingtonul l-a trimis în zonă pe generalul Michael Erik Kurilla, pentru a se întâlni cu "lideri importanţi ai armatei israeliene şi să discute despre ameninţările actuale la adresa securităţii în regiune", potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE