Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Ambasadorul Israelului în România susține că e „firesc” ca Israelul să se apere: Zilele când Iranul putea să facă ce voia s-au încheiat

Ambasadorul Israelului în România, E. S. Reuven Azar, a declarat în exclusivitate pentru Euronews că atacul Iranulului este incalificabil și că apărerea este firească. Câteva persoane - printre care și o fetiță - au fost rănite, iar apărarea antiaeriană a fost succes, a mai precizat acesta într-o intervenție în direct la Euronews România.

Ambasadorul Israelului în România spune că atacul Iranulului e incalificabil și că apărerea este „firească”

E.S. Reuven Azar, Ambasadorul Israelului în România: „Israelul a fost supus unui atac feroce, fără precedent, din partea agresorului, Iranul, care ne-a tot agresat în ultimele decenii. Dar acest atac (n.r. de sâmbătă) reprezintă o manifestare a unei încercări directe de a ne face rău. Acest lucru este, bineînțeles, contrar dreptului internațional. Este împotriva Cartei ONU, iar Israelul își rezervă dreptul de a se apăra împotriva unor astfel de amenințări.

Apărarea a fost o misiune de succes. Am reușit să împiedicăm 99% dintre drone și rachete să ajungă pe teritoriul israelian, iar asta se datorează nu numai capacității noastre de apărare, dar și cooperării excelente pe care o avem cu Statele Unite, Marea Britanie, Franța, cu vecinii noștri iordanieni. Ceea ce am văzut - în urma Acordurilor Abraham - e că Orientul Mijlociu are un nou sistem de apărare aeriană, iar Iranul trebuie să ia asta în considerare”.

Ambasadorul Israelului în România a precizat că „zilele când Iranul putea să facă tot ceea ce voia s-au încheiat”.

E.S. Reuven Azar, Ambasadorul Israelului în România: „Zilele când Iranul putea să facă tot ceea ce voia în această regiune s-au încheiat (...). Din păcate, în acest moment, singurele persoane care au fost rănite sunt o fetiță de șapte ani, din sud, care a fost lovită în urma unei rachete de apărare, plus alți oameni care s-au ales cu răni ușoare, probabil în fuga lor spre adăposturi. (...) Iranienii au atacat întreaga țară. Am văzut drone și rachete venind nu numai dinspre Iran, ci și dinspre Liban, Irak, Yemen.

Nu avem niciun indiciu că situația se va încheia. S-ar putea să vedem mai multe atacuri, așa că rămânem în alertă. Am văzut o mulțime de interceptări deasupra Ierusalimului, deasupra orașului și Muntelui Templului.

Știți, iranienii sunt niște barbari. Reprezintă un regim format din fanatici religioși - de mult timp - și au amenințat că va pune capăt existenței Israelului (...). Israelul trebuie să se apere, iar lumea întreagă ar trebui să trimită un mesaj Iranului”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE