Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Discursul premierului Netanyahu, cu puțin timp înainte de atacul Iranului: „Oricine ne va răni, va fi rănit înapoi”

Netanyahu a declarat, sâmbătă seara, cu puțin timp înainte ca Iranul să lanseze drone kamikaze asupra teritoriului israelian, că Israelul este pregătit pentru un atac direct din partea Iranului și că va răspunde în mod similar, potrivit Times of Israel.

Netanyahu: Țara este pregătită pentru orice scenariu / Oricine ne va răni, va fi rănit înapoi

Benjamin Netanyahu: „Cetățeni ai Israelului, în ultimii ani și cu atât mai mult în ultimele săptămâni, Israelul s-a pregătit pentru posibilitatea unui atac direct din Iran. Sistemele noastre de apărare sunt implementate și suntem pregătiți pentru orice scenariu, atât în ceea ce privește ​​apărarea, cât și atacul. Statul Israel este puternic, Forțele de Apărare (IDF) sunt puternice, cetățenii sunt puternici”, a spus premierul Israelului, într-o declarație video, potrivit sursei.

„Apreciem prezenţa SUA alături de Israel, precum şi sprijinul acordat de Marea Britanie, al Franţei şi multor altor ţări”, a mai adăugat premierul israelian, sâmbătă seară, cu puțin înainte de atacul Iranului asupra țării sale.

Netanyahu a precizat că oricine va ataca Israelul, va avea de suferit.

„Am stabilit un principiu clar – oricine ne va răni, va fi rănit înapoi. Ne vom apăra de orice amenințare și o vom face cu calm și hotărâre. Știu că și voi, cetățeni ai Israelului, vă păstrați calmul. Vă îndemn să ascultați directivele Comandamentului Frontului Intern. Suntem împreună și, cu ajutorul lui Dumnezeu, împreună ne vom birui toți dușmanii”, a mai spus Netanyahu, în același discurs, potrivit Times of Israel.

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un „vast” atac cu „drone şi rachete” împotriva Israelului, relatează duminică AFP, citată de Agerpres.

Benjamin Netanyahu a convocat, imediat după atac, o reuniune a cabinetului de război la sediul militar Kiryat din Tel Aviv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE