Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Benjamin Netanyahu, prima reacție după ce i-a fost implantat un stimulator cardiac. Care e starea premierului israelian

Starea de sănătate a premierului israelian Benjamin Netanyahu este bună, după intervenţia chirugicală prin care i s-a implantat un stimulator cardiac, au anunțat medicii duminică dimineață.

Benjamin Netanyahu a precizat starea sa de sănătate este excelentă, în urma operației pentru implantarea unui stimulator cardiac. Premierul israelian vrea să fie prezent luni în Parlament pentru un vot de ratificare a unei reforme judiciare foarte importante.

”Continuăm eforturile pentru a completa legislaţia, precum şi eforturile pentru a face acest lucru prin consens, dar în orice caz vreau să ştiţi că mâine dimineaţa eu mă voi alătura colegilor mei din Knesset", a spus Netanyahu într-un anunţ video.

La Tel Aviv şi Ierusalim au avut loc manifestaţii de amploare împotriva reformei judiciare promovate de Guvernul condus de Netanyahu şi care divizează ţara de mai multe luni.

Duminică vor începe în Knesset, Parlamentul israelian, dezbateri pentru revizuirea sistemului judiciar, care ar limita unele dintre puterile Curţii Supreme. Dacă va trece această lege, justiția nu va mai putea să se pronunţe în privința legalității deciziilor Guvernului.

Știrea inițială

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru a i se plasa un stimulator cardiac, a anunţat biroul său într-un comunicat duminică dimineaţă, la doar câteva zile după ce ieşirea din spital în urma unei probleme de sănătate, scrie AFP.

"Prim-ministrul Netanyahu va fi supus în această seară unei proceduri de implantare de stimulator cardiac la Centrul Medical Sheba din Tel HaShomer", se arată în comunicat.

"Procedura se va desfăşura sub sedare, iar ministrul justiţiei şi vicepremier Yariv Levin îl va înlocui în acest timp", a adăugat comunicatul.

În urmă cu o săptămână, Netanyahu, 73 de ani, a părăsit acelaşi centru medical după ce a fost internat peste noapte în spital din cauza deshidratării.

Centrul a decis atunci să-i pună un holter subcutanat pentru a continua să-l monitorizeze în cadrul examinărilor cardiologice, a făcut cunoscut săptămâna trecută profesorul Amit Segev, şeful departamentului de cardiologie al spitalului Sheba.

Netanyahu a mai fost spitalizat în ultima vreme

Netanyahu a mai fost spitalizat în ultimii ani din cauza unor probleme de sănătate.

La începutul lunii iulie, Benjamin Netanyahu a fost internat în spital pentru deshidratare, urmând ca mai apoi să fie externat la scurt timp. Biroul premierului israelian a anunțat că starea sa este bună.

Potrivit The Times of Israel, Netanyahu s-a plâns de o uşoară ameţeală, după ce în urmă cu o zi a stat câteva ore în aer liber, în condiţii de căldură mare.

La începutul lunii octombrie, Netanyahu s-a îmbolnăvit în timpul postului evreiesc de Yom Kippur şi a fost spitalizat pentru scurt timp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE