Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul a lansat lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza, în ripostă la tiruri cu rachete palestiniene

Israelul a lansat miercuri lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza, în ripostă la atacurile cu rachete lansate din enclava de coastă palestiniană, a anunţat armata, relatează AFP.

"În răspuns la rachetele lansate mai devreme în cursul serii (miercuri), IDF (armata israeliană) lansează în prezent lovituri în Fâşia Gaza", a indicat armata israeliană. Loviturile au atins un obiectiv militar al Hamas în nordul Fâşiei Gaza, dar nu au provocat victime, potrivit unei surse de securitate palestiniene.

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Türk, a denunţat marţi cercul vicios al violenţelor în Israel şi Cisiordania ocupată, care potrivit lui "trebuie sa înceteze", cerând forţelor israeliene să respecte normele internaţionale.

"Recenta operaţiune din Cisiordania ocupată şi atentatul cu maşină de la Tel Aviv subliniază în mod îngrijorător un tipar de evenimente prea familiar: violenţa nu face decât să genereze mai multă violenţă. Uciderile, vătămarea corporală şi distrugerea de bunuri trebuie să înceteze", a indicat responsabilul ONU, potrivit unui comunicat.

Cel puţin şase persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat în plin într-o mulţime de oameni într-o zonă din nordul oraşului Tel Aviv, unde forţele de ordine israeliene au semnalat că atacatorul, despre care se crede că ar fi un palestinian din Cisiordania, ar fi folosit şi o armă albă, autorităţile israeliene calificând incidentul drept un atentat terorist, potrivit Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE