Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul israelian Netanyahu a fost externat din spital

Benjamin Netanyahu, a fost externat duminică din spital, după ce a fost internat sâmbătă pentru deshidratare, a anunţat biroul său, conform AFP şi Reuters.

16/07/2023 , 13:42

Netanyahu a fost externat, după o noapte petrecută în spital

Şeful guvernului israelian, în vârstă de 73 de ani, a fost transportat de urgenţă sâmbătă la Spitalul Sheba, cel mai mare din Israel, situat în apropiere de Tel Aviv.

''Diagnosticul nostru după o serie de examinări, inclusiv teste de laborator, este că motivul spitalizării a fost deshidratarea'', a declarat profesorul Amit Segev, şeful departamentului de cardiologie al spitalului, într-o înregistrare video difuzată de departamentul său.

''Inima sa este complet normală (...), nu a fost găsită nicio aritmie (...), am decis să-i punem un holter subcutanat pentru a continua să-l monitorizăm'', a adăugat medicul.

Netanyahu se afla în vacanţă cu familia sa pe malul lacului Kineret, în nordul Israelului, când un val de căldură a cuprins ţara.

Benjamin Netanyahu a fost internat sâmbătă la spital. Biroul premierului israelian a anunțat că starea sa este bună, iar declarația a venit după ce media locale au relatat că acesta nu s-a simţit bine, relatează Reuters şi dpa.

Premierul în vârstă de 73 de ani este examinat la spitalul Sheba din Tel Hashomer, în apropiere de Tel Aviv, potrivit unui scurt comunicat.

Media israeliene au relatat că Netanyahu a fost transportat la spital conştient fiind de la reşedinţa sa privată din Cezareea, pe malul Mediteranei.

Premierul nu a fost sedat şi nu sunt necesare proceduri de transfer al puterii, a menţionat postul TV Keshet 12.

Netanyahu mai fusese spitalizat în ultima vreme

Netanyahu a mai fost spitalizat în ultimii ani din cauza unor probleme de sănătate.

Potrivit The Times of Israel, Netanyahu s-a plâns de o uşoară ameţeală, după ce în urmă cu o zi a stat câteva ore în aer liber, în condiţii de căldură mare.

Tel Hashomer este aproape de oraşul costier Caesarea, unde Netanyahu are o reşedinţă privată.

La începutul lunii octombrie, Netanyahu s-a îmbolnăvit în timpul postului evreiesc de Yom Kippur şi a fost spitalizat pentru scurt timp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE