Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Justiția europeană a decis că brânza Emmentaler nu un produs exclusiv elvețian

Brânza de tip Emmentaler nu este un produs exclusiv elvețian, a decis Tribunalul General al Uniunii Europene. O organizație profesională elvețiană dorea să obţină un statut protejat pentru termenul Emmentaler în Uniunea Europeană. În acest fel, numai producătorii elveţieni de brânză ar fi putut folosi acest nume.

Brânza, subiect favorit pentru judecătorii europeni

Decizia tribunalului european a venit după o cerere de înregistrare, respinsă însă. Autoritățile din domeniu au considerat că elvețienii nu au adus argumente solide, fiind vorba mai mult de o descriere generală a produsului. În plus, o mare cantitate de astfel de brânză a fost produsă în alte țări, de exemplu în Germania.

Potrivit Tribunalului General al Uniunii Europene, Asociaţia Emmentaler Switzerland nu a putut nega faptul că o cantitate semnificativă de brânză produsă în Germania a fost comercializată sub denumirea Emmentaler, fără o referinţă la Elveţia. Este vorba de 135 de mii de tone, iar germanii care cumpără această brânză nu percep numele drept o indicare a provenienței geografice.

Brânza devine un subiect favorit pentru judecătorii europeni care au de soluţionat dosar privind mărcile înregistrate. Anterior, judecătorii de la Luxemburg au decis în favoarea producătorilor spanioli de brânză Queso Manchego precum şi a producătorilor italieni de Parmigiano Reggiano, atunci când au interzis producătorilor germani să comercializeze propria lor versiune denumită Parmesan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE