Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concurs de rețete pentru cei mai gustoși mici, în București. Care sunt secretele bucătarilor

Bucătari profesioniști și amatori își pun toată priceperea pentru a face cel mai bun mic. Peste 15.000 mii de mititei se vor face la Festivalul Micul de Aur, organizat în Capitală în acest week-end. Pentru un gust perfect, neapărat trebuie încercați cu muștar, după cum preferă cei mai mulți dintre pofticioși.

Am încercat să aflăm care este rețeta pentru cel mai gustos mic și cum se mănâncă corect de la Andrei Alexandru sau ”Cocoșatu”, după cum îl cunosc cei care își răsfață simțurile cu aceste bucate tradiționale.

”În primul rând, trebuie să respectăm o rețetă veche de ani de zile. Folosim carne de vită și carne de porc în proporție de 40% vită, 60% porc și condimentele necesare”, a spus ”Cocoșatu”.

Cea mai bună rețetă de mici. Lista de condimente care nu trebuie să lipsească

Mici ca pe grătarul celebrului ”Cocoșatu” pot fi pregătiți numai dacă gospodinele respectă rețeta fără nicio abatere, mai ales în privința condimentelor.

”Ienibahar - 0,8%, Anasol - 0,6%, Sare - 0,8%, Bicarbonat - 0,02%, după caz, puțină boia dulce”, sunt proporțiile din rețeta de mici.

”Combinația perfectă la mici: sare, mici și pâinică. În unele cazuri, se folosește garnitura de castraveciori murați sau muștar, după caz”, a mai spus ”Cocoșatu”.

Festivalul Micul de Aur are loc până duminică pe strada Barbu Văcărescu, din sectorul 2 al Capitalei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE