Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Carnea viitorului, realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. Un restaurant a introdus prototipul în meniu

Carnea viitorului ar putea fi realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. O companie din Barcelona a reușit să aducă deja în meniul unui restaurant un astfel de prototip. Potrivit cercetătorilor, diferența dintre friptura din laboratoarele lor și cea obișnuită constă în conținut. Carnea printată este 100% vegetală. Puiul spre exemplu, este făcut dintr-un amestec de mazare, suc de sfeclă roșie, alge si ulei de floarea soarelui.

Carnea alternativă este din ce în ce mai căutată la nivel global. Novameat, o companie cu sediul în Barcelona, a făcut mari progrese în acest domeniu. Cu ajutorul unei imprimante 3D, au reușit să recreeze până și structura cărnii obișnuite.

Giuseppe Scionti, CEO and Founder, Novameat: „Am început cu o imprimantă 3D. Dar în loc să creăm o imprimantă 3D uriașă, am reușit să dezvoltăm o tehnologie care folosește același proces de bază, care este microextrudarea și crearea acestor microfilamente. Dar, simultan, puteți face multe kilograme de Iar acest lucru înseamnă că, în loc să ne imaginăm o imprimantă 3D ca aceasta, suntem capabili să împingem materialul cu o forță micro-pură, care este ceva care este capabil să alinieze microfilamentele moleculelor pe bază de plante și creați această structură."

Carnea imprinată, în meniurile restaurantelor din Barcelona

Până acum, produsele companiei au ajuns pe mesele mai multor restaurante din Barcelona.

Joel Bevin, proprietarul restaurantului Clubhaus: „Am avut Novameat aici în ultimele șase luni și am început să vedem o mulțime de cereri venite din partea clienților vegani și vegetarieni pentru un produs asemănător cu carnea, le-a oferit aceeași experiență de gură, iar Novameat a fost unul dintre numai produse de pe piață care aveau acel element textural pe care multe dintre celelalte alternative de carne l-au ratat.”

Dar Bevin crede că veganii și vegetarienii vor rămâne cu mâncăruri mai tradiționale de cele mai multe ori.

„Cred că mâncarea adevărată, legumele așa cum sunt, gătite așa cum sunt, cu propria lor aromă, vor fi mereu mai populare. Și în asta cred și asta cred că merită lumea, să aibă adevărata. mâncarea fiind încă cel mai popular produs de acolo. Dar oferă o alternativă foarte bună pentru oamenii care caută ceva de încercat atunci când ies cu prietenii, când comandăm cu toții același fel de mâncare, pot avea exact aceeași experiență fără să mănânce carne, spune el.

Compania face parte dintr-un val de startup-uri care valorifică cererea în creștere a consumatorilor pentru alternative la carnea animalelor, determinată de interesul pentru beneficiile pentru sănătate, bunăstarea animalelor și amprenta redusă de carbon a unei diete pe bază de plante.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE