Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amazon concediază 9.000 de angajați, ajungând la un total de 27.000 în 2023

Amazon plănuiește să elimine încă 9.000 de locuri de muncă în următoarele săptămâni, a declarat luni directorul general Andy Jassy într-o notă adresată personalului. Aceasta ar marca a doua cea mai mare rundă de concedieri din istoria companiei, adăugându-se celor 18.000 de angajați pe care gigantul tehnologic a declarat că îi va concedia în ianuarie. Cu toate acestea, forța de muncă a companiei s-a dublat în timpul pandemiei, în mijlocul unui val de angajări în aproape întregul sector tehnologic, potrivit Associated Press.

Concedierile vor afecta mai multe departamente

Companiile din domeniul tehnologiei au anunțat zeci de mii de reduceri de personal în acest an. Andy Jassy a declarat că a doua fază a procesului de planificare anuală a companiei, finalizată în această lună, a dus la reducerea suplimentară a locurilor de muncă. El a precizat că Amazon va face în continuare angajări în unele domenii strategice.

"Unii s-ar putea întreba de ce nu am anunțat aceste reduceri de roluri odată cu cele pe care le-am anunțat în urmă cu câteva luni. Răspunsul scurt este că nu toate echipele și-au terminat analizele la sfârșitul toamnei; și mai degrabă decât să ne grăbim cu aceste evaluări fără a face diligențele necesare, am ales să împărtășim aceste decizii pe măsură ce le-am luat, astfel încât oamenii să aibă informațiile cât mai curând posibil", a spus Jassy.

Disponibilizările anunțate luni vor afecta domenii profitabile pentru companie, inclusiv unitatea sa de cloud computing AWS și afacerea sa în plină expansiune în domeniul publicității. Twitch, platforma de jocuri de noroc deținută de Amazon, va suferi, de asemenea, unele concedieri, precum și organizațiile PXT ale Amazon, care se ocupă de resurse umane și de alte funcții.

Concedierile anterioare au afectat, de asemenea, PXT, divizia de magazine a companiei, care înglobează activitatea de comerț electronic, precum și magazinele de tip brick-and-mortar ale companiei, cum ar fi Amazon Fresh și Amazon Go, și alte departamente, cum ar fi cel care administrează asistentul virtual Alexa.

Au fost intensificate angajările în timpul pandemiei

La fel ca și alte companii de tehnologie, printre care Meta, compania mamă a Facebook, și Alphabet, compania mamă a Google, Amazon a intensificat angajările în timpul pandemiei pentru a răspunde cererii americanilor care stăteau acasă și care cumpărau din ce în ce mai multe lucruri online pentru a se proteja de virus.

Pe fondul anxietății legate de potențiala recesiune, în ultimele luni, Amazon a închis o filială care vinde țesături de aproape 30 de ani și a închis serviciul său hibrid de îngrijire virtuală, la domiciliu, Amazon Care, printre alte măsuri de reducere a costurilor.

Jassy a declarat luni că, având în vedere situația economivă și "incertitudinea care există în viitorul apropiat", compania a ales să fie mai raționalizată.

El a spus că echipele care vor fi afectate de ultima rundă de concedieri nu au terminat de luat decizii finale cu privire la rolurile care vor fi eliminate. Compania plănuiește să finalizeze aceste decizii până la mijlocul sau sfârșitul lunii aprilie și să îi notifice pe cei care vor fi concediați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE