Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concedieri masive la Amazon. Peste 18.000 de angajați urmează să fie dați afară

Compania americană Amazon a anunțat că urmează să renunțe la peste 18.000 de angajați. Este vorba despre cea mai mare campanie de disponibilizări din istoria gigantului din domeniul comerțului electronic prezent și în România, scrie The Guardian.

Conducerea companiei a motivat luarea acestei decizii pe fondul „incertitudinilor economice” și a amintit că gigantul din domeniul comerțului electronic a făcut „angajări rapide în ultimii ani”.

„Pe lângă reducerile de personal pe care le-am făcut în noiembrie și cele pe care le împărtășim astăzi, avem în plan să eliminăm peste 18.000 de posturi”, a precizat directorul executiv al Amazon, Andy Jassy, într-un mesaj adresat angajaților.

Potrivit acestuia, Amazon a mai fost nevoită să facă „economii dificile” și va continua să facă acest lucru.

Andy Jassy a mai precizat că disponibilizările vor fi viza magazinele companiei, precum Amazon Fresh și Amazon Go, precum și organizațiile PXT care gestionează resursele umane și alte funcții.

Șeful Amazon nu a detaliat în ce țări vor fi realizate concedierile. În schimb, a dat de înțeles că Amazon va lua legătura cu angajații afectați "sau, acolo unde este cazul în Europa, cu organismele reprezentative ale angajaților" începând cu 18 ianuarie.

Reducerile de locuri de muncă reprezintă o schimbare rapidă pentru gigantul american care și-a dublat recent plafonul salariului de bază, pentru a atrage talentele.

Concedierile reprezintă 6% din forța de muncă a Amazon, care are aproximativ 300.000 de angajați. La nivel mondial, peste 1,5 milioane de persoane lucrează pentru gigantul din domeniul comerțului online.

Compania Amazon este prezentă și în România din anul 2005 și dispune de centre în București și Iași.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE