Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CES 2023. Televizorul LG 4K wireless, căștile VR împotriva răului de mașină, roboții-curieri care îți aduc mâncarea în aeroport

Companii de tehnologie de toate mărimile își prezintă cele mai noi produse la CES, cunoscut anterior sub numele de Consumer Electronics Show.

Miercuri, nume mari precum LG și Samsung și startup-uri mai mici și-au prezentat cele mai recente produse pentru mass-media în Las Vegas. Expoziția se deschide oficial joi.

Iată câteva momente importante, alese de Associated Press.

Televizorul 4K fără fir

LG Electronics a dezvăluit un televizor OLED de 97 de inci cu ceea ce numește Zero Connect Box, care transmite conținut fără fir. Cutia, care trebuie în continuare conectată la priză, trebuie doar să se afle la mai puțin de nouă metri de ecran.

Dar de ce și-ar dori cineva un televizor 4K fără fir?

David M. Park, senior marketing manager la compania sud-coreeană de tehnologie, spune că aceasta înseamnă că proprietarii pot plasa un televizor în centrul camerei fără toate firele dezordonate, sau poate să-l monteze deasupra unui șemineu sau poate pe un perete de beton greu de găurit.

LG spune că LG Signature OLED M de 97 de inci (modelul M3) va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2023. Prețurile nu au fost încă anunțate.

Roboți-curieri în aeroporturi

Imaginați-vă că vă strecurați prin mulțimea de la aeroport într-un weekend aglomerat de sărbători, ignorând zgomotul din stomac în timp ce treceți în viteză pe lângă restaurante pentru a ajunge la timp la poarta de îmbarcare.

Ottonomy.io, cu sediul în Brooklyn, încearcă să ușureze această anxietate de călătorie prea cunoscută cu ajutorul roboților săi de livrare complet autonomi.

În aeroporturile din Cincinnati, Pittsburgh sau Roma, de exemplu, s-ar putea să vă intersectați cu unul dintre acești roboți, care aduc mâncare direct călătorilor la porțile lor.

Ottonomy a prezentat miercuri, la CES, cel mai nou robot al său, Yeti. Acesta a prezentat noua sa funcție de autodesfacere, care elimină necesitatea ca un om să fie prezent pentru a colecta livrările.

Compania oferă, de asemenea, servicii de livrare în aer liber până la 6,4 kilometri (4 mile).

Cofondatorul și directorul general al Ottonomy, Ritukar Vijay, a declarat că prețul serviciilor sale variază în funcție de numărul de roboți pe care o companie dorește să îi implementeze și de numărul de restaurante sau de comercianți cu amănuntul care sunt incluși în zona de livrare.

Ochelari audio

Cântăreața și dansatoarea Paula Abdul a venit la CES pentru a lansa Idol Eyes, o linie de ochelari de soare audio.

„Am vrut să intru în lumea tehnologiei de foarte mult timp", a declarat Abdul pentru The Associated Press, „dar am vrut să o fac într-un mod care să fie autentic pentru cine sunt eu".

Începând de la 199 de dolari, ochelarii de soare au o autonomie de cinci ore și redau audio de pe brațele ramei prin conectivitate Bluetooth. Puteți asculta muzică sau răspunde la apeluri.

Prima colecție de ochelari a artistei premiate cu Grammy și Emmy este disponibilă în șapte culori, cu lentile polarizate și cu filtru de lumină albastră.

Căști VR pentru mașină

Holoride, cu sediul în Munchen, Germania, vrea să facă plimbările cu mașina mai distractive și mai puțin amețitoare. Căștile VR ale companiei permit pasagerilor să joace jocuri video, să se uite la Netflix sau să răsfoiască Instagram în timp ce călătoresc.

Dacă mașina se mișcă, te miști și tu în lumea virtuală, ajutând astfel la prevenirea răului de mașină, potrivit cofondatorului Daniel Profendiner. În loc să vedeți drumul, s-ar putea să zburați și să vă luptați cu roboți sau să înotați sub mare.

„Industria auto este super-concentrată pe șofer, dar, cu o conducere mai autonomă la orizont, pasagerul intră și el mai mult în centrul atenției", a spus el.

Anterior, holoride era disponibil doar pentru Audi, cu o adaptare în sistem, astfel încât căștile să poată recunoaște când mașina se mișcă. Miercuri, la CES, compania a anunțat un nou produs care poate fi utilizat în orice mașină.

Pachetul de modernizare, care include casca VR, modernizarea holoride, o curea de siguranță și un abonament de un an la holoride, costă 799 de dolari.

Roku își face propriile televizoare

Roku își extinde gama de dispozitive de streaming video pentru a include, pentru prima dată, televizoare conectate la internet care poartă marca sa.

Atunci când aparatele vor fi lansate mai târziu în această primăvară, va fi pentru prima dată când Roku își produce propriile televizoare. Compania din San Jose, California, va continua să colaboreze cu o serie de alți producători pentru a include software-ul său de streaming în televizoarele conectate la internet - o abordare pe care Roku a început-o în 2014.

Decizia de a-și face propriile televizoare, continuând în același timp să pună software-ul său la dispoziția producătorilor concurenți, este similară cu ceea ce face Google cu smartphone-urile sale Pixel începând din 2016. Google a continuat să pună la dispoziția Samsung și a altor producători de smartphone-uri sistemul său de operare Android, folosind în același timp gama Pixel ca o modalitate de a demonstra cum funcționează cel mai bine software-ul și de a crește gradul de conștientizare a mărcii sale pe piața de telefonie mobilă.

Cele 11 modele de televizoare Roku, cu ecrane de afișare de la 24 de inci la 75 de inci, sunt așteptate să se vândă la prețuri cuprinse între 120 și 1.000 de dolari odată ce vor ajunge în magazine.

Roku a obținut un avantaj timpuriu în industria aflată acum în plină expansiune în urmă cu aproape 15 ani, când a lansat prima sa cutie de streaming, după ce a lucrat la dispozitiv ca proiect secret în cadrul Netflix, care se afla în primele etape de construire a ceea ce este acum cel mai mare serviciu de streaming video din lume.

Pe măsură ce giganți tehnologici precum Amazon și Apple și-au lansat propriile dispozitive de streaming, Roku a început să se extindă în domeniul televizoarelor conectate la internet fabricate de alte companii, al barelor de sunet, iar anul trecut a intrat chiar în domeniul programelor originale cu un film despre compozitorul satiric Weird Al Yankovic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE