Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O instituție școlară din Florida, Statele Unite, se pregătește să deschidă prima școală cu predare în realitate virtuală. Elevii vor putea participa la ore folosind ochelari VR.

Elevii vor folosi tehnologia în procesul de învățare

Optima Classical Academy, o școală autorizată din Florida, SUA, a îmbrățișat noua tehnologie și și-a anunțat intenția de a înființa o școală virtuală care va primi elevi începând cu august 2022.

Școala va echipa până la 1.300 de elevi cu ochelari VR Oculus, astfel încât aceștia să poată participa la lecții virtuale. Studenților li se va permite să-și aleagă propriul program de studii și să aleagă proiecte și teme, care ar putea să-i ducă într-o călătorie de la Roma Antică până la Biroul Oval de la Casa Albă pentru cursul de istorie sau să le permită să se apropie de planete.

O zi de școală va fi împărțită în patru ore de tutoriale live susținute în sala de clasă metaverse și alte patru ore de studiu independent și cursuri suplimentare. Programele nu vor avea taxe de studiu.

Școala online – necesitate sau alegere?

Școala, care pretinde a fi „prima sală de clasă virtuală din lume”, spune că abordează o nevoie generată de pandemia COVID-19 cu numeroasele sale valuri și variante, de a găsi modalități alternative de a ajunge la elevi.

Majoritatea sistemelor școlare din lume au adoptat învățământul online în primăvara anului 2020, ca răspuns la pandemia de coronavirus. Școlile au făcut eforturi pentru a se adapta situației, căutând mecanisme eficiente de predare în mediul online.

Deși situația s-a mai liniștit, iar școlile s-au orientat către sisteme de învățământ hibrid sau exclusiv fizic, opțiunile de educație virtuală devin populare și sunt văzute drept o alternativă către sistemele tradiționale.

Tehnologii precum VR, AR și inteligența artificială fac posibil ca oamenii să interacționeze într-un spațiu virtual 3D și să desfășoare activități precum în viața reală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE