Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nume mari ale lumii financiare precum JPMorgan, HSBC şi Standard Chartered au achiziţionat recent spații virtuale pe platforme de metavers. Băncile în format tradițional au început să dispară, iar instituțiile doresc să ofere în continuare servicii umane față în față, metaversul oferind această posibilitate.

JP Morgan – prima bancă din metavers

Prima bancă care a intrat în metavers a fost JP Morgan la începutul acestui an. Gigantul american de investiții a deschis un spaţiu pe platforma virtuală Decentraland – unul dintre cele mai populare din metavers.

Lounge-ul Onyx al băncii, dedicat criptomonedelor, al cărui nume face referire la suita de servicii permise bazate pe Ethereum a băncii, oferă instituțiilor și companiilor oportunitatea de a intra în metavers. De asemenea, banca prognozează o piață virtuală imobiliară care ar putea în cele din urmă să înceapă să desfășoare servicii la fel ca în lumea fizică, inclusiv credite, ipoteci și contracte de închiriere.

De atunci, Kookmin Bank din Coreea de Sud și-a deschis opțiunile de servicii pentru clienți oferind consultații unu-la-unu în metavers. Apoi a urmat HSBC, care a deschis o sucursală în regiunea The Sandbox a metaversului. Banca spaniolă Caixa a inaugurat şi ea, prin intermediul filialei dedicate serviciilor online Imagin, o cafenea virtuală pe Decentraland.

Standard Chartered a anunţat recent că se va lansa în metavers. Grupul britanic a achiziţionat o parcelă virtuală pe platforma The Sandbox, un editor de jocuri video şi unul dintre spaţiile virtuale cele mai utilizate cu Decentraland şi Roblox.

Băncile dezvoltă propriile comunități interactive în metavers

Sokin își va lansa propria comunitate din metavers concepută pentru a procesa tranzacțiile complete de comerț electronic. Potrivit rapoartelor, lumea metaversului Sokin va găzdui o comunitate 3D de mărci și retaileri – de la sport, la modă și nu numai – și va permite consumatorilor să se întâlnească, să comunice, să facă tranzacții, să investească și să cumpere într-un ecosistem atotcuprinzător și într-o economie virtuală. Consumatorii vor face achiziții prin aplicația mobilă accesibilă peer-to-peer a Sokin în metavers.

Băncile digitale au început să dezvolte propriile spații care vor sprijini serviciile financiare în metavers. Imagin este o platformă de servicii digitale și stil de viață susținută de CaixaBank, care va intra în metavers prin intermediul imaginLAND.

Proiectul va permite platformei să lanseze și să ruleze inițiative în realitatea virtuală și va fi disponibil pentru întreaga comunitate de utilizatori. Inițiativa va oferi experiențe captivante prin imaginLAND celor peste 3,7 milioane de utilizatori, care se vor putea bucura de conținutul imagin în metavers. Prin crearea imaginLAND, imagin devine prima companie fintech europeană cu prezență activă în lumea virtuală.

Numeroasele oportunități din metavers

În noiembrie anul trecut, gigantul de investiții cripto Grayscale a declarat într-un raport intitulat „The Metaverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economies” că metaversul reprezintă o piață anuală de venituri de peste 1 trilion USD, cu potențialul blockchain de a oferi infrastructură pentru lumile digitale.

Metavers este o combinație de diverse tehnologii precum VR, AR, inteligență artificială, învățare automată și blockchain. Ele sunt un aspect integral al metaversului și fac posibil ca oamenii să interacționeze într-un spațiu virtual 3D. Metavers lucrează la implementarea unui spațiu virtual online în care clienții pot tranzacționa, accesa informații bancare și pot beneficia de diverse servicii bancare din confortul casei lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE