Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bitcoin a devenit un mijloc legal de plată în Republica Centrafricană

Republica Centrafricană a adoptat miercuri, 27 aprilie, Bitcoin drept monedă oficială, devenind prima țară din Africa și doar a doua din lume care face acest lucru. Parlamentarii din țara central-africană au adoptat în unanimitate proiectul de lege pentru a face Bitcoin un mijloc legal de plată.

Părerile despre această decizie au fost împărțite

Doi dintre foștii prim-miniștri ai țării au semnat săptămâna trecută o scrisoare în care își exprimă îngrijorarea cu privire la adoptarea Bitcoin fără îndrumări din partea Băncii Statelor Africii Centrale, numind-o „o infracțiune gravă”, relatează presa străină.

Noua legislație acoperă utilizarea criptomonedelor și a celor care le folosesc, în comerțul online, prin contractele inteligente, tehnologie blockchain și tranzacții electronice. De asemenea, schimburile de criptomonede nu sunt supuse impozitării. Cu toate acestea, din cauza instabilității ridicate a monedei digitale, există persoane care se feresc de aceasta.

În ciuda rezervelor bogate de aur și diamante, Republica Centrafricană este una dintre cele mai sărace și cel mai puțin dezvoltate țări din lume și a fost cuprinsă de violența rebelilor de ani de zile. Republica Centrafricană este una dintre cele șase națiuni care utilizează francul CFA din Africa Centrală, o monedă regională guvernată de BEAC.

Criptomonedele - metodă de plată

În timp ce țări precum India au interzis în trecut tranzacțiile cripto, El Salvador a devenit prima țară care a adoptat Bitcoin drept mijloc legal de plată în septembrie anul trecut. Mișcarea a fost criticată de mulți economiști, inclusiv de Fondul Monetar Internațional, care a spus că această decizie crește riscul de instabilitate financiară.

Bitcoin este o monedă digitală (criptomonedă) creată în 2009. Bitcoin a fost conceput pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE