Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Concedieri la Meta. Mark Zuckerberg a anunțat că va da afară peste 11.000 de angajați

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, le-a confirmat directorilor că firma va începe să concedieze angajați miercuri dimineață, a anunțat marți The Wall Street Journal. Ulterior, într-o scrisoare adresată staff-ului, Zuckerberg a anunțat, oficial, că peste 11.000 de angajați, reprezentând 13% din personal, își vor pierde locurile de muncă.

09/11/2022 , 13:41

Zuckerberg: Peste 11.000 de angajați concediați

Meta concediază peste 11.000 de angajați, adică 13% din personalul său, a anunțat miercuri directorul general Mark Zuckerberg într-o scrisoare adresată personalului.

„Astăzi vă împărtășesc unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta. De asemenea, luăm o serie de măsuri suplimentare pentru a deveni o companie mai suplu și mai eficientă prin reducerea cheltuielilor discreționare și prin prelungirea înghețării angajărilor până în primul trimestru”, a spus Zuckerberg în scrisoare.

Scrisoarea menționează că angaților concediați le vor fi plătite 16 săptămâni din salariul de bază, plus două săptămâni suplimentare pentru fiecare an de serviciu, fără plafon. De asemenea, vor fi acoperite costurile asistenței medicale timp de șase luni.

„Acesta este un moment trist și nu există nicio modalitate de a evita acest lucru. Celor care pleacă, vreau să le mulțumesc din nou pentru tot ceea ce au pus în acest loc”, a adăugat el.

Responsabilitatea pentru declinul companiei

Zuckerberg s-a adresat marți dimineață sutelor de directori din cadrul companiei, prefigurând reduceri mari de personal. El a menționat că echipele de recrutare și de afaceri reprezintă grupuri care vor suferi concedieri, potrivit WSJ, adăugând că un anunț intern al planurilor de concediere ale companiei este așteptat miercuri, în jurul orei 6 dimineața (ET).

Zuckerberg a spus că el este responsabil pentru declinul companiei, au declarat pentru ziar persoane familiarizate cu întâlnirea. Șefa de resurse umane de la Meta, Lori Goler, a declarat că angajații care își vor pierde locul de muncă vor primi cel puțin patru luni de salariu ca indemnizație de concediere, a relatat WSJ, citând persoane familiarizate cu acest subiect.

Meta, compania mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp, a raportat peste 87.000 de angajați la sfârșitul lunii septembrie.

Nu este singura companie care a făcut concedieri

La sfârșitul lunii august, Snap a concediat 1.300 de angajați și a redus investițiile. Microsoft a concediat aproximativ 1.000 de angajați din mai multe divizii în octombrie, potrivit unui raport Axios. Săptămâna trecută, Twitter a concediat jumătate din forța sa de muncă în urma preluării companiei de către Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Luna trecută, investitorii au șters 80 de miliarde de dolari din valoarea de piață a companiei Meta, după ce aceasta a raportat că profiturile s-au înjumătățit în al treilea trimestru. A fost una dintre cele mai dramatice devalorizări pe care Wall Street le-a văzut de la începutul anului.

Pe fondul unei piețe publicitare tot mai restrânse, Meta a mai spus că se așteaptă să piardă 10 miliarde de dolari din veniturile din publicitate în 2022, ca urmare a modificărilor aduse de Apple în materie de confidențialitate, care permit utilizatorilor săi să refuze ca societatea să poată urmări utilizatorii în cadrul aplicațiilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE