Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meta, compania mamă a Facebook, se pregătește să concedieze mii de angajați în această săptămână

Compania mamă a Facebook, Meta, plănuiește să concedieze mii de angajați, după ce luna trecută, pe fondul declinului economic global, valoarea de piață a fost redusă cu 80 de miliarde de dolari.

Duminică, The Wall Street Journal a relatat că reducerile de personal, care vor fi anunțate miercuri, ar urma să afecteze mii dintre cei 87.000 de angajați ai Meta la nivel global. Meta a refuzat să confirme informația, dar un purtător de cuvânt a subliniat comentariile făcute de directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, la sfârșitul lunii trecute.

„În 2023, ne vom concentra investițiile pe un număr mic de domenii de creștere cu prioritate ridicată. Deci, asta înseamnă că unele echipe vor crește semnificativ, dar majoritatea celorlalte echipe vor rămâne stabile sau se vor micșora în următorul an. În ansamblu, ne așteptăm să încheiem anul 2023 ca fiind o organizație de aproximativ aceeași mărime sau chiar puțin mai mică decât suntem astăzi”, a spus acesta.

Meta a fost evaluată luna trecută la 270 de miliarde de dolari, în scădere de la peste 1 miliard de dolari cu un an înainte.

A influențat Metaversul acest val de concedieri?

Zuckerberg a declarat că accentul companiei va fi pus pe inteligența artificială din spatele recomandărilor pentru Instagram Reels, pe publicitate și pe explorarea Metaversului său. Compania a raportat că divizia sa de Metavers, Reality Labs, a înregistrat pierderi de 3,7 miliarde de dolari în ultimele trei luni și a spus că aceste pierderi vor „crește semnificativ de la an la an” în 2023.

Acționarul Meta, Altimeter Capital Management, a declarat anterior într-o scrisoare deschisă adresată lui Zuckerberg că societatea trebuie să se raționalizeze prin reducerea locurilor de muncă și a cheltuielilor de capital. Acesta a declarat că Meta și-a pierdut încrederea investitorilor pe măsură ce a crescut cheltuielile și a trecut la Metavers.

Pe fondul unei piețe publicitare tot mai restrânse, Meta a mai spus că se așteaptă să piardă 10 miliarde de dolari din veniturile din publicitate în 2022, ca urmare a modificărilor aduse de Apple în materie de confidențialitate, care permit utilizatorilor săi să refuze ca societatea să poată urmări utilizatorii în cadrul aplicațiilor.

Potențialele reduceri de personal vin la doar câteva zile după ce Twitter a redus aproape jumătate din forța sa de muncă, în urma preluării companiei de către miliardarul Elon Musk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE