Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meta revoluționează medicina. Zuckerberg insistă cu Metaversul

Dezvoltatorii Meta au pus la punct o platformă bazată pe inteligență artificială, care permite simulări de mișcări complexe ale oaselor și musculaturii umane. Sistemul Meta este de 4.000 de ori mai rapid decât tehnologia medicală de ultimă oră, conform lui Mark Zuckerberg, care a scris câteva rânduri pe Facebook despre inovație.

"Modelele de bază pot fi programate să execute mișcări complexe, precum rotitul unui creion pe degete sau chiar al unei chei. Cercetarea contribuie la accelerarea procesului de producție a protezelor, ajută în procesele de reabilitare și sprijină tehnicile de chirurgie" a precizat Zuckerberg.

Miza reală: dezvoltarea Metaversului

Noua platformă ar urma să fie pusă la dispoziție "open source", a anunțat fondatorul Meta, compania-mamă a Facebook. Zuckerberg a strecurat, totuși, între cele câteva rânduri, și ideea pe care a apăsat puternic în ultimii ani, marele lui pariu: Metaversul.

Chiar zilele trecute, într-o altă postare, aducea detalii despre un alt proiect menit să îmbine lumea reală cu cea virtuală: Cambria.

Viziunea lui Zuckerberg, criticată de nume grele din Silicon Valley, a presupus o investiție de aproximativ 10 miliarde de dolari pentru companie. Până acum, rezultatele nu sunt deloc cele pe care miza fondatorul. Problemele cauzate de restricțiile Apple, dar și ascensiunea TikTok au dus la pierderi serioase pe bursă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE