Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Epic Games și Lego au devenit partenere pentru un Metaverse mai sigur

Companiile Lego și Epic Games au intrat într-un parteneriat pe o perioadă îndelungată pentru a construi un Metaverse potrivit copiilor și familiilor. Programul este construit pentru a oferi copiilor oportunitatea de a se juca într-un spațiu sigur și pozitiv.

Evoluția metaversului implică modificări ale interacțiunii virtuale

Tranziția către digitalizare, amplificată de pandemia de COVID-19, a arătat și latura mai puțin plăcută a internetului. Probleme precum hărțuirea cibernetică, conținutul care poate provoca probleme de sănătate mintală, dar și lipsa confidențialității datelor au devenit din ce în ce mai răspândite.

În acest context, bunăstarea copiilor și siguranța acestora pe internet sunt elemenete prioritare pe care cele două companii le-au combinat în conceperea noii experiențe virtuale. De asemenea, atât copiii, cât și adulții vor primi instrumente care le permit control total asupra experienței digitale.

„Copiilor le face plăcere să se joace în lumi digitale și fizice și se deplasează fără probleme între cele două.”, spune Niels B Christiansen, CEO al companiei LEGO.

Epic Games are experiență în construirea de instrumente creative și lumi imersive, care sunt deschise și accesibile jucătorilor și dezvoltatorilor de pretutindeni. Lego rămâne lider în definirea modalităților inedite de joc pentru copii. Împreună, cele două companii se vor asigura că spațiile digile pe care le dezvoltă oferă siguranță.

Lego a dezvoltat o politică de siguranță digitală pentru copii, împreună cu UNICEF. Acest instrument de evaluare a siguranței online a copiilor le este disponibil și altor companii drept model pentru a-și consolida propriile politici. Lego a mai lansat, de asemenea, în 2016 prima aplicație socială moderată integral pentru copii.

Ce este Metaversul?

Metaversul este un hibrid al experienței online cu lumea fizică. Meta este o companie americană care deține și controlează mai multe rețele de socializare precum Facebook, Instagram sau WhatsApp. Scopul este de a-i ajuta pe oameni să se contecteze, să găsească comunități și să dezvolte afaceri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE