Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Val de demisii în rândul directorilor de la Twitter. Elon Musk: „Falimentul nu este exclus”

Mai mulți directori ai companiei Twitter au demisionat joi, invocând temeri legate de stilul de conducere al lui Elon Musk. Una dintre cele mai surpinzătoare demisii a fost cea a responsabilului de moderarea conținutului platformei, Yoel Roth, notează „The Washington Post”.

Pe lângâ demisia lui Roth, compania a mai pierdut câteva nume importante: directorul pentru securitatea informațiilor, Lea Kissner, directorul pentru confidențialitate, Damien Kieran şi responsabilul pentru conformitate, Marianne Fogarty.

11/11/2022 , 12:19

Elon Musk le transmite angajaților Twitter că „falimentul nu este exclus”

La două săptămâni după ce a preluat conducerea Twitter, Elon Musk s-a adresat în sfârșit personalului rămas în companie. Vorbind în cadrul unei întâlniri cu toți angajații, Musk a spus că Twitter pierde atât de mulți bani încât „falimentul nu este exclus”, relatează Engadget.

Twitter nu a mai înregistrat profit din 2019, iar veniturile din publicitate au scăzut semnificativ de la preluarea de către Musk, deoarece agenții de publicitate se retrag de pe platformă. La ședința de bilanț, Musk a declarat că Twitter ar putea avea „un flux de numerar net negativ de câteva miliarde de dolari” în 2023. El a sugerat, de asemenea, că viitorul Twitter depinde de succesul serviciului de abonament Twitter Blue, care a fost reînnoit.

De asemenea, Musk le-a spus angajaților, din nou, că se așteaptă ca aceștia să lucreze de la biroul Twitter, o inversare a politicii anterioare a companiei de a „lucra de oriunde”. „Dacă puteți ajunge fizic la un birou și nu vă prezentați, demisia este acceptată”, a spus el.

Agențiile federale, îngrijorate de evenimentele de la Twitter

Abaterile privind confidențialitatea au determinat un avertisment rar din partea Comisiei Federale pentru Comerț. Oficialii federali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la evoluțiile haotice ale companiei.

Comisia a spus că „urmărește evoluțiile de la Twitter cu profundă îngrijorare” și că este pregătită să ia măsuri pentru a se asigura că Twitter respectă un acord cunoscut sub numele de ordin de consimțământ, care cere companiei să respecte anumite cerințe de confidențialitate și securitate.

O restructurare haotică

După ce a preluat compania Twitter, luna trecută, Elon Musk a început un proces rapid de restructurare. Acesta a concediat aproximativ jumătate dintre angajații platformei online, printre care și patru persoane din fosta conducere. În locul celor patru, Musk a instalat un mic consiliu compus din oameni loiali acestuia pentru a evalua compania și a implementa noua viziune.

După concedierea fostului director general și ai altor membri din conducerea companiei, șefii de publicitate și marketing au decis să plece și ei la scurt timp. Lucrul acesta a contribuit la îngrijorările cu privire la faptul că Twitter nu are suficienți oameni pentru a monitoriza respectarea reglementărilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE