Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concedieri masive la Google. Aproape 12.000 de angajați își vor pierde joburile

Google concediază 12.000 de angajați, adică aproximativ 6% din forța sa de muncă, devenind cea mai recentă companie de tehnologie care își reduce personalul, pe măsură ce boom-ul economic pe care industria l-a avut în timpul pandemiei COVID-19 se diminuează, relatează Associaed Press.

Cu numai o zi în urmă, și Microsoft a anunțat că intenţionează să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi, până la finele lunii martie.

Directorul general Sundar Pichai a informat vineri personalul gigantului din Silicon Valley cu privire la reducerile de personal într-un e-mail care a fost postat și pe blogul de știri al companiei.

Concedieri în industria tech: cel puțin 48.000 de joburi reduse

Concedierile se adaugă la alte zeci de mii de pierderi de locuri de muncă anunțate recent de Microsoft, Amazon, Meta, compania mamă a Facebook, precum și de alte companii de tehnologie, care strâng cureaua pe fondul unor perspective tot mai sumbre pentru industrie. Numai în această lună, au fost anunțate cel puțin 48.000 de reduceri de locuri de muncă de către marile companii din acest sector.

„În ultimii doi ani, am asistat la perioade de creștere spectaculoasă", a scris Pichai. „Pentru a corespunde și a alimenta această creștere, am angajat pentru o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi".

El a precizat că disponibilizările reflectă o „revizuire riguroasă" efectuată de Google a operațiunilor sale.

Locurile de muncă care sunt eliminate „acoperă toate domeniile Alphabet, zonele de produse, funcțiile, nivelurile și regiunile", a precizat Pichai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE