Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amazon face concedieri masive. 10.000 de angajați vor fi dați afară

Compania americană Amazon intenționează să concedieze aproape 10.000 de angajați. Reducerile de personal vor viza în principal departamentele responsabile cu dispozitivele Amazon, resursele umane, precum și divizia de retail, relatează cotidianul american New York Times.

Amazon urmează să renunțe la aproape 10.000 de angajați din domeniul IT și alte posturi ale companiei, au precizat surse din cadrul companiei americane, citate de The New York Times.

Compania Amazon este prezentă și în România din anul 2005 și dispune de centre în București și Iași.

Restructurările vor viza diviziile responsabile cu dispozitivele inteligente, inclusiv cu asistentul vocal Alexa, resursele umane, precum și departamentul retail.

Deocamdată, numărul total al persoanelor disponibilizate nu a fost anunțat oficial. Sursele citate de The New York Times vorbesc despre aproape 10.000 de persoane concediate, ceea ce reprezintă aproape 3% din angajații Amazon și mai puțin de 1% din cei 1,5 milioane de angajați la nivel mondial, care sunt plătiți în funcție de câte ore lucrează.

lated

Concedierile planificate de Amazon au loc într-un moment critic pentru companie, mai exact sezonul cumpărăturilor de iarnă. Chiar dacă era asociată cu stabilitatea, compania americană este afectată de criza economică mondială, pentru a reduce afacerile care au fost suprasolicitate de ani de zile sau care nu au dat rezultate satisfăcătoare.

Schimbarea modelelor de afaceri și evoluția precară economiei au dus la concedieri în întreaga industrie IT. Luna aceasta, Elon Musk a concediat jumătate din numărul de angajați ai Twitter, la scurt timp după ce a cumpărat compania.

De asemenea, Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, a anunțat că renunță la 11.000 de angajați, aproximativ 13% din forța sa de muncă. Lyft, Stripe, Snap și alte firme din domeniul IT au dat afară angajați în ultimele luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE