Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jeff Bezos, al doilea în topul bogaților lumii, donează mare parte din averea de peste 120 de miliarde de dolari

Jeff Bezos, fondatorul companiei americane Amazon, a promis că își va dona mare parte din averea sa estimată la 124 de miliarde de dolari. Magnatul a afirmat că banii vor fi oferiți în scopuri caritabile.

Într-un interviu acordat iubitei sale, Lauren Sánchez, fondatorul Amazon a declarat la postul CNN că intenționează să-și doneze averea de 124 de miliarde de dolari. Jeff Bezos a afirmat că vrea să aloce mare parte din bani pentru a combate criza climatică și pentru a-i sprijini persoanele ce ar putea unifica omenirea, notează Business Insider.

Miliardarul a recunoscut că principala dificultate este de a identifica modalitatea prin care să doneze banii.

„Există numeroase moduri prin care cred pot fi făcute și lucruri ineficiente. Așa că trebuie să te gândești cu atenție și trebuie să ai oameni străluciți în echipă”, a precizat Bezos.

Este prima oară când fondatorul companiei Amazon promite că își va dona averea. Anterior, Jeff Bezos a fost criticat deoarece nu a semnat „Giving Pledge”, un angajament făcut de unii dintre cei mai bogați oameni din lume pentru a-și dona averea în scopuri caritabile.

Jeff Bezos este al doilea cel mai bogat om din lume

De altfel, MacKenzie Scott, fosta soție a lui Bezos, a semnat „Giving Pledge” în 2019 și, de atunci, a devenit unul dintre cei mai mari filantropi din Statele Unite. În luna martie 2022, Scott a oferit 12,5 miliarde de dolari pentru a sprijini acțiuni caritabile.

În vârstă de 58 de ani, Bezos este al doilea cel mai bogat om de pe planetă, după Elon Musk, directorul executiv al Tesla și noul patron al rețelei Twitter, potrivit Forbes.

Săptămâna trecută, în marja summitului COP27, fundația lui Bezos, Bezos Earth Fund, a anunțat că va acorda încă un miliar de dolari până în 2030 pentru a contribui la protejarea rezervelor de carbon și a biodiversității, pe lângă cele 9 miliarde de dolari deja oferite pentru cauza climatică.

Mai mult, Bezos i-a donat cântăreței de muzică country Dolly Parton suma de 100 de milioane de dolari. Premiul pentru curaj și civilizație oferă oamenilor posibilitatea de a dona bani pentru cauzele alese, potrivit Sky News.

Dolly Parton este, la rândul ei, implicată în numeroase acțiuni caritabile și, în timpul pandemiei, a alocat un milion de dolari pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19.

Bezos are mai mult timp liber pentru pasiunile sale de când a renunțat la funcția de director executiv al Amazon anul trecut.

Cu toate acestea, el deține în continuare un pachet de 10% din acțiunile gigantului din domeniul comerțului electronic. De asemenea, el este proprietarul publicației Washington Post și al companiei de turism spațial Blue Origin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE