Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Microsoft intenţionează să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi

Grupul american Microsoft Corp. a anunţat miercuri că intenţionează să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi, până la finele lunii martie, dând o nouă lovitură sectorului tehnologiei care a fost afectat de mai multe planuri ample de restructurări, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Este vorba de mai puţin de 5% din numărul nostru total de angajaţi. Este important de menţionat că, deşi eliminăm posturi în unele zone, vom continua să facem angajări în zonele strategice”, a precizat directorul general Satya Nadella, într-un email trimis angajaţilor.

Producătorul de software a subliniat că aceste restructurări se vor traduce printr-o lovitură de 1,2 miliarde de dolari care va fi inclusă în bilanţul financiar pe trimestrul al doilea.

Microsoft urmează să dea publicităţii rezultatele pe trimestrul al doilea, în data de 24 ianuarie, iar analiştii se aşteaptă ca grupul să anunţe o majorare a cifrei de afaceri cu doar 2,7% în ritm anual, un ritm foarte mic pentru un gigant din sectorul informatic obişnuit cu creşteri de două cifre.

Alte mari companii au anunțat restructurări de personal

În ultimele luni şi alte nume mari din sectorul tehnologiei au anunţat restructurări de personal. Amazon şi Salesforce au precizat, la începutul acestei luni, că vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariaţi.

Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, a lansat şi ea un plan de restructurări vizând 11.000 de posturi în luna noiembrie 2022.

În cazul Microsoft, grupul a mai demarat două programe de restructurări, unul în luna iulie 2022 care a vizat mai puţin de 1% din efective iar cel de-al doilea în octombrie şi care a vizitat mai puţin de 1.000 de persoane.

În paralel Microsoft, care numără acum 221.000 de salariați, a angajat aproximativ 75.000 de persoane începând din 2019.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE