Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Microsoft extinde accesul la ChatGPT. Ce este Azure OpenAI și cum este folosit în lumea reală

Publicat de: Euronews

ChatGPT a luat lumea cu asalt, software-ul de scriere artificială, care în prezent este gratuit, fiind folosit pentru o gamă largă de sarcini. Acum, Microsoft, care susține OpenAI, compania din spatele ChatGPT, afirmă că extinde accesul la acest software în unul dintre produsele sale, scrie euronews.com.

Ce este Azure OpenAI

Serviciul Azure OpenAI al Microsoft a fost lansat în 2021, permițând clienților de cloud computing să aplice modele de inteligență artificială lingvistică pentru o serie de cazuri de utilizare, cum ar fi generarea de conținut de marketing sau rezumarea biletelor de service.

Compania, care se pare că ia în considerare o investiție de 10 miliarde de dolari (9,2 miliarde de euro) în OpenAI, pe lângă participația de 1 miliard de dolari (925 milioane de euro) pe care a anunțat-o în 2019, a declarat că ChatGPT va fi disponibil în curând în cadrul serviciului său Azure OpenAI.

Și a anunțat „disponibilitatea generală a serviciului Azure OpenAI, ca parte a angajamentului continuu al Microsoft de a democratiza inteligența artificială (AI)", permițând mai multor întreprinderi să solicite acces la „cele mai avansate modele AI din lume", inclusiv la instrumentele de scriere AI GPT-3.5 și ChatGPT ale OpenAI, precum și la software-ul său de AI text-imagine DALL-E 2.

Interesul publicului pentru OpenAI a crescut brusc în urma lansării în noiembrie a ChatGPT, un chatbot bazat pe text care poate redacta proză, poezie sau chiar coduri informatice la comandă.

ChatGPT, folosit inclusiv pentru a negocia o factură de cablu

ChatGPT este alimentat de inteligența artificială generativă, care creează conținut nou după ce se antrenează pe baza unor cantități mari de date - o tehnologie pe care Microsoft permite mai multor clienți să o utilizeze.

Microsoft a declarat că verifică aplicațiile clienților pentru a atenua potențialele abuzuri ale software-ului, iar filtrele sale pot depista conținutul dăunător pe care utilizatorii l-ar putea introduce sau pe care tehnologia l-ar putea produce.

Potențialul de afaceri al acestor programe a atras investiții masive de capital de risc în startup-urile care le produc, într-o perioadă în care finanțarea a fost în mod normal redusă.

Unele companii au folosit deja această tehnologie pentru a crea conținut de marketing sau pentru a demonstra cum ar putea negocia o factură de cablu.

Microsoft a declarat că CarMax, KPMG și alții folosesc serviciul său Azure OpenAI. În postarea de pe blogul său a fost citat un vicepreședinte al Al Jazeera, care a declarat că serviciul ar putea ajuta organizația de știri să rezume și să traducă conținutul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE