Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful Microsoft: „Inteligența artificială va reinventa modul în care folosești Windows”

În timpul discursului de prezentare de la CES 2023, AMD a dezvăluit primul motor de inteligență artificială pe un procesor x86 - iar Panos Panay, director de produs Microsoft, spune că aceste capacități reprezintă viitorul Windows, relatează The Verge.

„Inteligența artificială va reinventa modul în care folosești Windows, la propriu”, a declarat Panos Panay.

El nu a intrat în prea multe detalii despre modul în care Windows va folosi inteligența artificială, singura sa sugestie a fost că webcam-ul unui PC ar putea adăuga blur pe fundal, detecta contactul vizual și încadra automat pe cineva într-o conferință telefonică, folosind mult mai puțină baterie, toate acestea făcând parte din Windows Studio Effects.

Integrarea inteligenței artificiale

Acest lucru nu este atât de convingător în sine, dar este intrigant să ne gândim că Microsoft ar putea avea planuri mai mari, mai ales pentru că cipurile mobile AMD nu vor mai fi mult timp singurele x86 cu motoare de inteligență artificială încorporate. Acestea vor fi, de asemenea, incluse în cipurile Meteor Lake de la Intel, care vor fi lansate la sfârșitul acestui an, iar acestea fac parte de ceva vreme din cipurile bazate pe ARM.

De fapt, am văzut cum Windows a profitat de procesarea inteligenței artificiale de pe un cip ARM pentru un alt efect convingător al Windows Studio - ștergerea zgomotului de fond în timpul unui apel.

AMD a anunțat noile sale procesoare mobile Ryzen 7000, iar compania se laudă că sunt primele cipuri x86 care conțin un motor dedicat inteligenței artificiale - unul care, susține compania, se întâmplă să fie, de asemenea, cu 20% mai rapid decât cel din MacBook Pros de la Apple cu cipuri M1 Pro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE