Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vaccinurile necesare pentru călătoriile în țări exotice. Ce prețuri au

Dincolo de plajele superbe cu nisip fin și ape turcoaz la care ne gândim când planificăm o vacanță într-o țară exotică, nu trebuie să uităm și de pericolele cărora ne expunem călătorind într-o astfel de destinație.

Malaria, care a ucis zilele trecute doi români întorși din Zanzibar, dar și febra galbenă sau difteria sunt doar câteva dintre bolile care se răspândesc rapid în țările cu climat tropical.

Pe continentul african, sunt cele mai multe boli contagioase

Să începem cu destinații de pe continentul african, unde sunt și cele mai multe boli contagioase. De exemplu, dacă vreți să ajungeți în Tanzania, o țară din estul Africii, din care face parte și insula Zanzibar, autoritățile recomandă să faceți următoarele vaccinuri: împotriva febrei galbene, febrei tifoide, difteriei şi poliomielitei, dar și un tratament profilactic împotriva malariei.

Medicamentul împotriva malariei nu vă protejează în totalitate, drept urmare, important este să folosiți și spray-uri împotriva țânțarilor, pentru că malaria se transmite prin înțepătură de țânțar.

Tratamentul profilactic se administrează cu cel puțin o săptămână înainte de zbor și se termină la o săptămână după întoarcerea din zona endemică. Aceleași recomandări le au autoritățile și pentru călătoriile în Kenya sau Africa de Sud.

Peru, Brazilia și Thailanda - risc de infectare mare

Riscul de infectare cu malarie este mare și pentru cei care călătoresc în Peru, Brazilia și Thailanda. Pentru aceste zone autoritățile recomandă vaccinarea împotriva febrei galbene și a malariei cu cel puțin 10 zile înainte de începerea călătoriei. În Thailanda, vaccinurile sunt obligatorii pentru cei care vin din Africa sau America de Sud.

Cât ne costă aceste vaccinuri

Prețurile variază în funcție de clinica la care alegeți să le faceți. Am sunat la două clinici private din București și am aflat că prețurile vaccinului împotriva febrei galbene variază între 400 și 450 de lei.

Împotriva febrei tifoide - între 250 și 300, iar în cazul vaccinului împotriva difteriei, prețul este între 280 de lei și 360. Înainte de a face vaccinurile necesare, este nevoie de o consultație, care costă între 360 și 400 de lei, în funcție de clinica la care alegeți să mergeți.

În pofida prețurilor ridicate, recomandările autorităților privind vaccinarea nu sunt deloc de neglijat.

În România, în ultimele 3 luni, au fost confirmate 14 cazuri de malarie, iar două persoane au decedat. Așadar, este foarte important să cunoașteți și simptomele malariei și să vă adresați imediat medicului dacă aveți: febră, frisoane, dureri de cap sau dureri musculare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE