Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinații perfecte pentru o vacanță în 2024. Top 3 orașe de vizitat anul acesta

Fie că planificați o vacanță pe un alt continent sau una la doar câteva ore de zbor de România, un top al celor mai bune orașe de vizitat în acest an ar putea să vă fie de un real ajutor. Berlin, Roma și Madrid sunt doar câteva dintre opțiunile care merită luate în calcul.

Pe primul loc în topul celor mai bune orașe de vizitat în 2024 este New York-ul - orașul care nu doarme niciodată. Urmat de Cape Town, din Africa de Sud.

O destinație de vacanță de top, dar ceva mai accesibilă ca buget pentru români, se află pe locul trei. Este vorba despre Capitala Germaniei, Berlin, apreciată de cei mai mulți dintre respondenți pentru viața de noapte.

În top 10 se regăsesc și două orașe din Marea Britanie: Londra și Liverpool. Totodată, apreciate de turiști sunt și Tokyo, Roma și Porto. 

Atracții turistice în cele mai apreciate orașe ale lumii

Haideți să ne oprim, însă, la primele trei orașe, să vedem de ce sunt atât de apreciate de cei mai mulți dintre cei care au participat la sondaj. Pe primul loc, așa cum spuneam, este New York-ul, unul dintre cele mai mari orașe din lume. Dacă reușiți să ajungeți anul acesta într-o vacanță pe continentul american, spectacolele de pe Broadway se numără printre atracțiile principale. Nu puteți pleca din New York și fără să vedeți Statuia Libertății, Clădirea Empire State, Podul Brooklyn sau Central Park.

Locul 2 în clasamentul realizat de Time Out este ocupat de un oraș din Africa de Sud - Cape Town, care are chiar în centrul orașului o bucată de stâncă, înaltă de peste o mie de metri și care se întinde pe o lungime de 3 kilometri. Iar în jurul orașului există multe plaje excelente, de care vă puteți bucura, mai ales în timpul lunilor de vară, care sunt exact când la noi e frig și o vacanță în țările calde e binevenită - din decembrie până în februarie. Toți locuitorii din Cape Town, care au participat la sondaj, au spus că se simt fericiți în acest oraș.

Locul 3 este ocupat de un oraș care se află la doar câteva ore distanță de noi. Este vorba despre Berlin, faimos prin viața sa de noapte, dar și obiective turistice precum: Poarta Brandenburg. În plus, este un oraș prietenos cu bicicliștii, așadar, puteți îmbina utilul cu plăcutul, dacă alegeți să-l vizitați în 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE