Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În ianuarie, românii pleacă în "țările calde". Creșteri chiar și cu 290% pentru unele destinații, față de ianuarie 2023

În cea mai geroasă perioadă a acestei ierni, românii se feresc de frig, zburând către locuri mai calde. Asta arată datele adunate de o companie de călătorii.

Din cauza temperaturilor negative din primele zile ale lui 2024, rezervările către țări mai calde au crescut foarte mult față de perioada similară din 2023. Italia și Spania sunt destinațiile preferate.

Creșteri cu 290% a plecărilor spre Maldive, față de ianuarie 2023

Ioana Corneev, jurnalist Euronews România: "Românii pleacă spre cele mai populare destinații, indiferent de anotimp. Ne referim aici la Italia, unde numărul rezervărilor, față de aceeași perioadă a anului trecut, a crescut cu 97%. La fel se întâmplă și pentru Spania, unde numărul rezervărilor a crescut cu 88%.

Dar foarte mulți români se îndreaptă și către Turcia, în această perioadă. Dacă în astfel de destinații, temperaturile nu sunt foarte diferite față de România, sunt și români care își doresc să schimbe complet anotimpul, astfel că se îndreaptă spre destinații exotice. Aici vorvim despre Insulele Maldive, pentru care numărul căutărilor a crescut față de aceeași perioadă din 2023 cu 290%.

La fel de căutate sunt și Malta, Grecia sau Portugalia. Cele mai multe și cele mai căutate date pentru plecare au fost 9 și 11 ianuarie, ceea ce înseamnă că cei mai mulți dintre turiști sunt deja în țări unde este mai cald decât în România.

Și astăzi, pe aeroportul Otopeni, sunt plecări spre desrtinații de vacanță, precum Roma sau Malaga. Experții spun că această cretere a călătoriilor este firească dacă ne gândim la perioada pandemiei, pentru că dorința oamenilor de a pleca este normal să crească treptat, de la an la an și să fie diferențe atât de mari."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE