Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țara europeană care a fost desemnată unul dintre cele mai bune locuri de pensionare. Climatul e perfect pe tot parcursul anului

Dacă vă luați rămas bun de la muncă și intrați în epoca anilor de aur, nu există un loc mai bun pentru a face acest lucru decât Portugalia, pe care International Living a numit-o unul dintre cele mai bune locuri de pensionare în 2024 datorită unei serii de factori, inclusiv climatului său absolut perfect pe tot parcursul anului.

"De când m-am mutat aici, mă simt ca și cum aș fi într-o tabără de vară pentru adulți - joc tenis, merg la înot, ieșim să mâncăm în oraș.

Dar chiar și făcând treburile zilnice, cum ar fi cumpărăturile, când te afli într-un loc atât de frumos, este o sursă de inspirație", a relatat un expat pensionar, pentru sursa citată.

Vremea plăcută este pe tot parcursul anului, ceea ce face cu totul posibil să ai o zi de plajă în mijlocul iernii, iar în cea mai lungă zi din an, poți experimenta aproape 15 ore de soare.

Dincolo de vremea spectaculoasă, cei care emigrează în Portugalia pentru a se pensiona vor avea parte și de un sistem de sănătate fantastic, care combină accesul public la spitale și centre de îngrijire cu o asigurare privată pentru cei care și-o pot permite.

Costul de trai care e în Portugalia

Țara are, de asemenea, un cost de trai scăzut, care, potrivit publicației, poate fi de doar 2.494 de dolari pe lună pentru cupluri.

Acest lucru, desigur, depinde în întregime de locație și de ceea ce considerați că este un trai confortabil.

Idealista, cel mai mare site de închirieri din țară, a notat în mai 2023 că un apartament cu un dormitor în Lisabona se dă acum în medie 2.005 euro (2.197 de dolari), ceea ce îl face al treilea cel mai scump oraș din Europa pentru închiriere. Cu toate acestea, în Porto, o cameră cu o cameră costă în medie 1.200 de euro (1.314 dolari).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE