Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nomazii digitali vor putea trăi și lucra în Portugalia cu normă întreagă. Ce prevede noua viză

Portugalia a lansat o nouă viză de nomad digital pe o durată de un an. În cadrul noii scheme, lucrătorii la distanță vor putea locui și lucra în țară timp de până la 12 luni.

Pentru a se califica, solicitanții trebuie să câștige cel puțin 2.800 EUR pe lună - de patru ori salariul minim al Portugaliei.

„Portugalia este o țară pentru imigrație . În fiecare an, primim mii de imigranți, care caută oportunități în țara noastră”, a declarat Ana Catarina Mendes, un ministru portughez.

Deci, dacă sunteți în căutarea unei schimbări în viață- și doriți să explorați Lisabona sau Porto între întâlnirile Zoom - iată tot ce trebuie să știți.

Ce este viza de nomad digital a Portugaliei?

Noua viză – denumită oficial „viză de ședere pentru exercitarea activității profesionale prestate la distanță în afara teritoriului național” – este destinată profesioniștilor care lucrează.

Este o alternativă la viza „D7” existentă – un permis de ședere popular, destinat în principal pensionarilor și persoanelor care câștigă „venituri pasive”.

Noua viză - care va fi lansată pe 30 octombrie - a fost creată după ce guvernul portughez a modificat legea imigrației în iulie.

Pentru a se califica, solicitanții trebuie:

-Proveniți dintr-o țară care nu face parte din UE sau SEE

-Să fii independent sau angajat al unei companii cu sediul în afara Portugaliei

-Câștigați de cel puțin patru ori salariul minim portughez pe lună - aproximativ 2.800 de euro.

Aceasta este o creștere a cerințelor de câștig în cadrul schemei D7.

Deținătorii de viză D7 trebuie să câștige doar salariul minim portughez (822,50 EUR pe lună) pe lună. Cu toate acestea, aceste câștiguri trebuie să provină din fluxuri de venit „pasive”, cum ar fi chiria sau investițiile.

Cum pot solicita viza de nomad digital al Portugaliei?

Pe lângă dovada veniturilor din ultimele trei luni, solicitanții trebuie să prezinte documente de rezidență fiscală și un contract de muncă (sau dovada activității independente).

Puteți aplica la un consulat portughez din țara dvs. de origine sau la agenția de imigrare a Portugaliei, Serviço de Estrangeiros e Fronteiras.

Este Portugalia potrivită pentru nomazii digitali?

Cu orașele sale pline de viață, costul de viață relativ scăzut, Portugalia este extrem de populară printre nomazii digitali.

Portugalia apare frecvent în listele online despre locațiile ideale de lucru la distanță - și cu un motiv întemeiat. Orașele mari oferă o abundență de spații de lucru în comun, iar țara este pe locul al 17-lea în ceea ce privește cel mai rapid wifi din lume.

Marile orașe Lisabona și Porto sunt probabil cele mai populare destinații pentru lucrătorii digitali. În Ponta Do Sol - pe coasta insulei Madeira - lucrătorii la distanță au înființat un sat digital nomad dedicat.

Dar tendința de lucru la distanță s-a accelerat la nivel mondial de la pandemie - din 2020, cel puțin 30 de țări au lansat un fel de viză adaptată lucrătorilor la distanță, inclusiv Malaezia , Croația , Costa Rica și Mexic .

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE