Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Costa Rica: Nomazii digitali pot aplica pentru a lucra de la distanță din acest paradis tropical

Publicat de: Elena Moldoveanu

Tocmai s-au deschis înscrierile pentru programul de nomazi digitali din Costa Rica. Viza de nomad digital a fost promulgată în august anul trecut de președintele Carlos Alvardo, iar pe 4 iulie, anul acesta, a fost finalizată baza legislativă, conform Euronews.com.

Oportunitate pentru turiști

Costa Rica este o destinație de top pentru cei care doresc să călătorească singuri în acest moment, un sfert din teritoriul său fiind acoperit de jungla tropicală. În prezent, cererile au fost deschise, iar turiștii pot să petreacă mai mult timp în țară și să lucreze de la distanță în acest frumos cadru natural.

Președintele Alvardo a declarat, la semnarea legii, că speră ca țara să beneficieze de banii pe care nomazii îi cheltuiesc în Costa Rica. Aceasta face ca țara să fie una dintre puținele de pe continentul american care oferă acest tip de oportunitate.

Care sunt condițiile de a aplica pentru viză?

Pentru început, trebuie completat un formular online cu informațiile personale și câteva documente justificative, cum ar fi o dovadă de venit.

Există o taxă guvernamentală de 100 de dolari (aproximativ 500 de lei), o taxă de procesare de 90 de dolari (aproximativ 450 de lei) și o taxă suplimentară pentru a plăti viza odată ce ați fost aprobat al cărui preț nu a fost încă anunțat.

Cât durează procesarea unei vize de nomad digital în Costa Rica?

Cererea de viză de nomad digital va dura doar câteva săptămâni, în mod oficial până la 15 zile, pentru a fi aprobată sau respinsă.

Cine se califică pentru o viză de nomad digital în Costa Rica?

Candidații trebuie să lucreze pentru o companie străină, nu pentru una din Costa Rica, și să aibă posibilitatea de a-și desfășura activitatea de la distanță.

Solicitanții trebuie să câștige cel puțin 3.000 de dolari (aproximativ 15.000 de lei) pe lună sau 5.000 de dolari (aproximativ 25.000 de lei) dacă vor să își aducă familia cu ei.

Cât este valabilă viza de nomad digital?

Viza este valabilă timp de un an. Prelungirea acestui termen poate fi solicitat pentru încă un an, dacă este dovedit că turiștii au stat în țară ce puțin 180 de zile.

De asemenea, solicitanții nu vor plăti niciun impozit pe venit sau taxe de import pentru articolele pe care le cumpără pentru muncă și pot importa până la două mașini pentru a se deplasa cât timp se află acolo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE