Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explorează Portugalia: Iubitorii de călătorii nu mai trebuie să își facă griji în privința restricțiilor

Iubitorii de călătorii pot merge în Portugalia fără nicio grijă, cu sau fără vaccin, fără test și fără completarea vreunui formular. Izolarea obligatorie în cazul în care sunteți depistat pozitiv la testul COVID-19 în timpul călătoriei nu mai este obligatorie în Portugalia continentală.

Guvernul portughez a hotărât că infecția cu COVID-19 ar trebui să fie considerate drept o gripă obișnuită. Totuși, autoritățile recomandă să purtați mască, să evitați spațiile aglomerate și contactul cu persoane despre care știți că au imunitatea fragilă.

Cu toate acestea, insulele Madeira, Porto Santo și Azore rămân în stare de alertă, ceea ce înseamnă că trebuie să vă izolați pentru cel puțin cinci zile, pe cheltuiala dumneavoastră, dacă sunteți testat pozitiv în aceste regiuni.

În toată țara, toate persoanele cu vârsta peste 10 ani trebuie să poarte în continuare măști atunci când se află în spații publice și folosesc serviciile publice. Însă utilizarea măștii nu îi descurajează pe turiștii ce călătoresc în Portugalia. O destinație de vacanță accesibilă, plină de culoare, cu vinuri și mâncare gustoase.

Dacă v-am pus pe gânduri și hotărâți să plecați în Portugalia, mai jos aveți câteva dintre cele mai frumoase destinații din această țară.

Lisabona

De la legendara sa faianță de porțelan la tramvaiele galbene emblematice, Lisabona este una dintre cele mai celebre destinații ale Europei.

Turcoaz, portocaliu, bleu, galben, toate aceste culori îmbinate în nenumărate feluri îi dau Lisabonei un aspect unic. Gresia și faianța care îmbracă cochetele sale clădiri, trotuarele, tramvaiele boeme, străduțele colorate – totul în Lisabona este Instagramabil.

Cele mai cunoscute obiective ale Lisabonei sunt Liftul Santa Justa, Podul 25 Aprilie, Turnul Belem, Castelul Sfântul Gheorghe, Mănăstirea Jeronimos, Cartierul Alfama, Monumentul Descoperirilor, Arcul Rua Augusta și Piața Comerțului.

Sintra - căminul uimitoarei istorii a Portugaliei

La mai puțin de o oră distanță de Lisabona, se află micul oraș portughez Sintra.
Așezat pe dealurile din Serra de Sintra, acest oraș este cunoscut pentru cetățile și ruinele castelelor sale. Majoritatea îl vizitează într-o singură zi, însă noi vă recomandăm să rămâneți câteva zile, deoarece sunt multe de văzut și de făcut.

Cunoscut pentru clima ușor răcoroasă, Sintra este excelent pentru a scăpa de căldura din Capitală. Asta este ceea ce făceau nobilimea portugheză, artiștii și elita în secolul al XIX-lea, întrucât aici își aveau reședințele de vară.

Aveiro - Veneția Portugaliei

Situat pe malul Oceanului Atlantic, Aveiro este unul dintre cele mai importante porturi din Portugalia. Regiunea, populară printre pasionații de ambarcațiuni, dispunând de o rețea extinsă de canale, este adesea numită "Veneția portugheză".

Aveiro este recunoscut pentru producția de sare și ceramică.

Cascais - paradisul surferilor

Cunoscut drept "inima Rivierei portugheze", Cascais este o destinație excelentă, dacă vă plac plajele din Algarve.

Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe complete, Cascais este loc ideal pentru familii. Fostul oraș pescăresc este acum un loc popular pentru sporturi acvatice și drumeții.

De asemenea, dacă sunteți un surfer pasionat sau doar curios să încercați, mergeți în Cascais.

Valea Douro - perfectă pentru iubitorii de vinuri

Patria tuturor vinurilor, Valea Douro face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 2001.

Liniștită de-a lungul anului, Valea Douro se umple de viață toamna, când începe recolta, iar regiunea devine un furnicar pentru toți proprietarii de podgorii și pasionații de vinuri.

Dacă doriți să vă petreceți vacanța degustând vinuri în timp ce vă desfătați cu priveliștile uimitoare ale hectarelor de podgorii, Douro este cea mai bună alegere.

Rezervația Naturală Berlengas - o bijuterie exclusivistă

La doar 10 kilometri de Peniche, Rezervația Berlengas sau Arhipelagul Berlengas este o zonă în mare parte neexplorată a Portugaliei.

Alcătuită din trei insule, arhipelagul Berlengas găzduiește nenumărate specii de păsări, inclusiv specii pe cale de dispariție, cum ar fi pasărea pufin. De asemenea, regiunea este plină de viață marină - ideală dacă sunteți un pasionat de scufundări.

Dintre cele trei insule, doar Berlenga este locuită, mulți dintre oameni trăind pe insulă pentru a lucra în domenii indispensabile, cum ar fi gestionarea farului.

Dacă sunteți în căutarea refugiului suprem, Berlenga este acesta, doar 350 de persoane sunt primite pe insulă în orice perioadă a anului. Vizitarea insulei este posibilă doar cu feribotul care face două curse pe zi între lunile mai și septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE