Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Portugalia a introdus un abonament lunar pentru trenuri de 49 de euro. Pasagerii pot călători nelimitat din această lună

Călătoriile pe calea ferată sunt la modă în această vară, iar Portugalia vine în întâmpinarea turiștilor cu o nouă ofertă.

Națiunea europeană a introdus la 1 august un abonament feroviar care le permite pasagerilor să călătorească nelimitat cu trenul pentru 49 de euro pe lună. Ea se alătură altor țări, printre care Germania și Spania, care au lansat deja bilete sau oferte de trenuri cu prețuri reduse.

Iată tot ceea ce trebuie să știți despre locurile în care este valabil abonamentul feroviar lunar din Portugalia și despre cum puteți cumpăra unul.

Portugalia introduce un abonament feroviar nelimitat pentru 49 de euro

La începutul lunii august, Portugalia a introdus un nou abonament feroviar care costă 49 de euro pe lună. Acesta este disponibil pentru toți pasagerii, inclusiv pentru turiști.

Abonamentul feroviar național, emis de compania feroviară națională Comboios de Portugal (CP), este valabil pe toate rețelele regionale de trenuri, cu câteva excepții.

Călătorii cu acest abonament pot efectua un număr nelimitat de călătorii, fără restricții de timp.

Totuși, spre deosebire de legitimația de călătorie cu preț identic din Germania, biletul portughez nu este disponibil în autobuze sau în trenurile interurbane, cum ar fi Alfa Pendular, Intercidades, InterRegional și Internacional.

De asemenea, nu este valabil pentru rețelele urbane din Porto, Lisabona și Coimbra.

Unde este valabil abonamentul feroviar de 49 de euro din Portugalia?

Noul abonament național de tren poate fi utilizat pe majoritatea serviciilor regionale din întreaga țară, dar există câteva zone excluse.

Atât Alentejo Litoral, cât și zona Coimbra nu participă la acest sistem.

Aceasta înseamnă că abonamentul nu este valabil pe rutele Régua-Pocinho (linia Douro), Coimbra-Figueira da Foz (suburbia Coimbra), Pinhal Novo-Évora și Pinhal Novo-Vila Nova da Baronia (linia Alentejo) și Pinhal Novo-Tunes (linia Sud).

Cum puteți cumpăra abonamentul feroviar de 49 de euro din Portugalia?

Abonamentul feroviar național portughez este disponibil pentru toți călătorii, dar trebuie să dețineți un card de client CP.

Aceasta poate fi solicitată cu ușurință la casele de bilete CP din întreaga țară și costă 6 EUR. Pentru a cumpăra un card, trebuie să aduceți un document oficial de identificare, cum ar fi o carte de identitate, un permis de conducere sau un pașaport, precum și o fotografie color tip pașaport.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE