Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bilete de tratament pentru pensionari 2024. Pensionarii vor avea partea de mai multe avantaje

Pensionarii au parte de mai multe avantaje în 2024 în ceea ce privește biletele de tratamen, iar acestea sunt prevăzute în noua lege a pensiilor.

Astfel, un membru al unui cuplu căsătorit, în care partenerul a obținut bilete de tratament pentru pensionari, va putea beneficia de același tratament în stațiune, cu condiția să plătească același preț preferențial înscris pe biletele de tratament.

Modificarea va intra în vigoare începând cu 1 septembrie 2024.

”Se pot acorda bilete de tratament balnear, în condițiile prezentei legi, și soțului/ soției asiguratului/ pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/ pensionar al sistemului public”, se arată în noua lege a pensiilor, respectiv Legea 360/2023.

Totuși, persoanele neasigurate trebuie să plătească integral a biletului de tratament pentru a-și putea însoți partenerul pensionar la băi.

Cum beneficiază pensionarii sistemului public de pensii de tratament balnear

  • gratuit – persoanele beneficiare de pensie de invaliditate din cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale;
  • cu suportarea de către beneficiar a unei contribuții bănești – asigurații și pensionarii, alții decât cei prevăzuți la punctul anterior.

Durata biletului de tratament balnear va fi de 16 zile. În acest moment, potrivit Legii 263/2010, durata este de 12-18 zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE