Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cerere mare pentru biletele de tratament. Pensionarii pot petrece 16 zile într-o stațiune din România

Biletele de tratament în stațiunile balneare sau pe litoralul românesc oferite de Casele de Pensii sunt tot mai căutate. Deja numărul de cereri depășește cu mult oferta și asta în condițiile în care prețul unui bilet a crescut cu peste 600 de lei față de anul trecut. De aceste bilete pot beneficia nu numai pensionarii, ci și salariații, atât cei din mediul privat, cât și cei de la stat. 

Un bilet de tratament prin Casa de Pensii înseamnă 16 zile într-o stațiune montană sau pe malul mării, în care sunt asigurate, pe lângă tratamentele medicale, masa și cazarea. În județul Dolj, mii de oameni au solicitat un astfel de bilet, dar până acum mai puțin de 10% au și primit.

Daniela Licu, director Casa Județeană de Pensii Dolj: ”Până acum avem peste 5.000 de solicitări și nu am distribuit decât 500 de bilete. Sunt peste 150.000 de mii de pensionari la nivelul județului Dolj, ori noi avem 7.000-8.000 de bilete pe an.”

Comparativ cu anul trecut prețul unui bilet de tratament a crescut, iar biletele se acordă la hoteluri de două și maximum trei stele. 

Daniela Licu, director Casa Județeană de Pensii Dolj: ”Prețul biletelor a crescut de anul trecut. Concret, în 2022, prețul unui bilet de tratament era de 2.027 de lei iar acum este de 2.652 de lei într-o unitate încadrată la trei stele. Cele mai solicitate în sezonul acesta estival evident că sunt cele de pe litoral, așa cum vă spuneam Eforie, Eforie Sud, Eforie Nord, Mangalia, Neptun, Techirghiol, dar imediat lângă ele vin evident cele de pe Valea Oltului, Căciulata, Govora, Olănești, Herculane, Felix este iarăși o stațiune foarte căutată.”

Pensionarii spun că prețul unui bilet de tratament oferit prin Casa de Pensii este foarte bun comparativ cu alte oferte de pe piață. Marinela Șelaru a depus pentru prima dată cerere și ar vrea să meargă cu soțul într-o stațiune balneară.

Marinela Șelaru, pensionară: Ambele persoane cam 4.000 de lei cu tratament, masă și cazare. Rezonabil. Eu zic că e rezonabil comparativ cu ce oferă firmele de turism. Am dori dacă prindem cumva la Băile Felix să vedem și zona Oradei, dacă nu zona Olteniei, Călimănești, Căciulata sau Herculane.”

Pentru un  bilet de tratament pensionarii plătesc 50% din contravaloare. La fel și salariații care obțin un astfel de bilet, dacă au venitul brut mai mic de 6.789 de lei. Persoanele cu dizabilități și cei care au boli profesionale primesc de bilete de tratament gratuite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE