Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii caută staţiunile balneoclimaterice pentru sejururi în minivacanţa de 1 Decembrie

Staţiunile balneoclimaterice sunt pe lista destinaţiilor preferate de către turiştii români pentru mini-vacanţa de Sf. Andrei - 1 Decembrie şi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, relevă o analiză realizată de unul dintre turoperatorii de pe piaţa din România, transmite Agerpres.

În topul preferinţelor românilor se află Băile Felix/Călimăneşti şi Căciulata/Băile Herculane, în special pentru rezervările din programele de înscrieri timpurii şi pachetele speciale de Sf. Andrei - 1 Decembrie, conform datelor Bibi Touroperator.

„În acest an, vedem o creştere importantă a rezervărilor pentru sezonul de toamnă - iarnă în care sunt utilizate vouchere de vacanţă, doar o parte dintre cele emise în acest an fiind folosite pe perioada verii. În cazul nostru, peste 30% din rezervările pentru perioada următoare sunt realizate prin intermediul voucherelor de vacanţă. Acestea rămân un mecanism important prin care mulţi români pot accesa oferte turistice din România", a precizat Adrian Voican, preşedintele agenţiei de turism.

Care sunt prețurile sejururilor în care turiștii pot plăti cu vouchere de vacanță

Costul unui sejur pentru perioada analizată, în staţiunea Băile Felix variază între 1.100 de lei de persoană/pachet 3 nopţi, cu pensiune completă la un hotel de 3 stele, şi 2.100 de lei/persoană la un hotel de 5 stele pentru patru nopţi, cu demipensiune. Pachetele includ mese festive şi programe de divertisment, acces la piscine interioare şi exterioare, potrivit sursei citate.

Până la finalul lunii octombrie se pot face înscrieri timpurii pentru Crăciunul 2022 şi Revelionul 2023, iar în cele mai multe situații se acceptă plata unui avans de 20% - 30%, urmând ca restul sumelor de bani să fie achitate înainte de debutul sejurului. Anulările până la data de 1 decembrie sunt gratuite.

Prețuri pentru sejururi de Revelion

Un sejur de Revelion la Băile Felix costă între 1.600 de lei/persoană/pachet de 3 nopţi la un hotel de 2 stele, respectiv 2.500 de lei/persoană/pachet la un hotel de 4 stele, cu demipensiune, masă festivă de Revelion, programe de divertisment şi acces la piscine.

Minivacanţa de Sf. Andrei - 2 decembrie 2022 va fi zi liberă pentru salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice

Anul acesta angajații de la stat vor beneficia de o nouă zi liberă: 2 decembrie, pentru a lega zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, care sunt sărbători legale, şi zilele de weekend, potrivit unei hotărâri aprobate în ianuarie de Guvern.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE