Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente sunt organizate în weekendul 16-18 septembrie, în Capitală

De Bianca Chirilă  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

„Bucharest Jazz Festival'', expoziţia „De la Ţepeş la Brâncuşi'', proiectul „Străzi deschise'', dar şi concertul „Poveste din Bucureştiul de odinioară'' se numără printre evenimentele pregătite de ARCUB, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, în weekendul 16-18 septembrie.

Acţiunea marchează 563 de ani de existenţă a Capitalei, anunţă ARCUB, printr-un comunicat postat pe site-ul său.

Bucharest Jazz Festival

„Zilele Bucureştiului" ia startul vineri, 16 septembrie, cu deschiderea Bucharest Jazz Festival #9 la Combinatul Fondului Plastic. „Singurul festival de jazz în aer liber din Capitală", Bucharest Jazz Festival revine în agenda culturală a oraşului după doi ani de pauză cu o ediţie dedicată în întregime jazzului românesc, transmite ARCUB.

Printre artiştii care vor evolua se numără: Sorin Zlat, Ion Baciu Jr., Sorin Romanescu, Alex Man, Trigon, ZMEI3, Ramona Horvath şi Tony Lakatos, Puba Hromadka, Paul Weiner şi Nicolas Simion, Luiza Zan feat. Big Band Radio, dirijor Ionel Tudor, Eva Maria Gârlea & Robert Cozma, 7th SENSE, Three Fo(u)r Two.

Expoziție

Expoziţia „De la Vlad Ţepeş la Brâncuşi - 5 secole de istorie şi cultură în spaţiul românesc" se deschide vineri, la ARCUB - Hanul Gabroveni. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 16 septembrie - 22 octombrie, în intervalul orar 12,00-20,00.

„Unul dintre cele mai ambiţioase şi curajoase proiecte expoziţionale private din ţara noastră, evenimentul de la ARCUB ilustrează istoria, cultura şi 'romanitatea românilor' de-a lungul ultimelor cinci secole printr-o selecţie amplă de peste 350 de hărţi, cărţi vechi, documente istorice şi imagini rare, multe dintre acestea fiind expuse pentru prima dată public. Exponatele fac parte din colecţiile Emilian Radu, unul dintre cei mai renumiţi şi pasionaţi colecţionari români de artă şi obiecte istorice", menţionează sursa citată.

Străzi deschise

Cel de-al 17-lea weekend pietonal din seria „Străzi deschise" propune bucureştenilor o „(re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc şi transformă Calea Victoriei într-o insulă de relaxare temporară" cu plimbări urbane şi o serie de activităţi recreative şi evenimente artistice în aer liber

„Dâmbovița Delivery”

Ediţia din acest an a „Dâmboviţa Delivery", organizată de Nod Makerspace, Fundaţia Cărtureşti şi Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23, valorifică Dâmboviţa ca arteră verde a Bucureştiului, pe care o transformă într-un „spaţiu public vibrant în care oamenii se pot bucura de apă, de faună, floră şi de comunitate". Timp de trei zile, pe segmentul de râu Timpuri Noi - Mihai Bravu, „Dâmboviţa Delivery" recucereşte apa cu sporturi nautice şi animă strada cu peste 30 de spectacole, ateliere şi activităţi culturale şi sportive.

Concert

Concertul „Poveste din Bucureştiul de odinioară" programat duminică, la Teatrul Odeon, va evoca atmosfera Micului Paris.

„De la celebrele tangouri, foxtrot-uri şi swing-uri ascultate cu precădere în teatrele de vodevil şi de Revistă ale Bucureştiului de odinioară, la muzica clasică şi cea de cafe-concert, spectacolul propune o incursiune în viaţa fascinantă a poveştilor unei lumi aproape pierdute şi îngropate sub straturi de uitare şi pe care muzica o reconstituie într-un mod inegalabil. Concertul prezintă muzică uşoară românească în interpretarea Mirunei Ionescu şi a lui Valentin Albeşteanu, acompaniaţi de Taraful de Oraş şi de tenorul Alin Stoica în calitate de invitat. Proiectul este organizat de Asociaţia ProCultArt alături de Teatrul Odeon", informează ARCUB. 

În weekendul 17-18 septembrie, la Sala Palatului din București, este oragnizată și expoziția pentru pisici SofistiCAT 2022.

Distribuie

Taguri