Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul KINOdiseea revine în București. Ce filme vor fi proiectate anul acesta

Festivalul internaţional de film KINOdiseea, ediţia a XIV-a, aduce la Bucureşti, între 14 şi 18 septembrie, filme pentru publicul tânăr premiate la festivaluri internaţionale, care vor fi prezentate la Cinema Gloria şi în aer liber, în curtea Cinema Muzeul Ţăranului.

Intrarea la toate evenimentele este liberă, iar programul complet este disponibil pe https://kinodiseea.ro/.

"De la prima ediţie din 2009, KINOdiseea - Festivalul internaţional de film pentru publicul tânăr şi-a propus să aducă în atenţia publicului bucureştean cele mai noi filme pentru copii, în premieră în România sau chiar Europa de Sud-Est, producţii apreciate de publicul internaţional şi de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri precum precum Berlin, Sundance sau festivaluri de profil cu tradiţie, filme cu tematici educative şi sociale, care nu intră în reţeaua clasică de distribuţie", precizează organizatorii, într-un comunicat transmis Agerpres.

Filme premiate la Berlinale vor fi proiectate la KINOdiseea

În 2022, competiţia de lungmetraje KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria şi Cinema Muzeul Ţăranului opt filme premiate la Berlinale şi alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum European Film Awards, Annecy International Animated Film Festival, Zurich Film Festival, Brussels Animation Film Festival, Lithuanian Film Awards şi Children KinoFest.

Peliculele sunt:

  • "Prinţesa dragon / Dragon Princesse" - regia Jean-Jacques Denis şi Anthony Roux, animaţie, 2021, Franţa;
  • "Inimă de fluture / A Butterfly's Heart" - regia Inesa Kurklietyte, 2021, Lituania; "Steaua Laurei / Laura's Star" - regia Joya Thome, 2021, Germania;
  • "Cum am învăţat să zbor / How I Learned to Fly" - regia Radivoje Andric, 2022, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Slovacia;
  • "Ape Star" - regia Linda Hamback, animaţie, 2021, Suedia, Norvegia, Danemarca;
  • "Vinski şi pudra care te face invizibil / "Vinski and the Invisibility Powder" - regia Juha Wuolijoki, fantasy, 2021, Finlanda;
  • "Viktor Robot" - regia Anatoliy Lavrenishyn, sci-fi / aventură, 2020, Ucraina;
  • "Merge şi-aşa" - regia Valentin Urziceanu, animaţie / comedie, 2022, România;
  • "Regina comediei / Comedy Queen" - regia Sanna Lenken, dramă, 2022, Suedia.

KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, proiect finanţat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, cofinanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei şi membru în reţeaua Europa Cinemas.

Este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. În cele 13 ediţii precedente, festivalul a înregistrat peste 150.000 de participanţi, la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE