Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reportaj la una dintre cele mai frumoase școli din România. Cât a costat investiția

Una dintre cele mai frumoase școli din țară și-a deschis astăzi porțile pentru aproximativ 200 de elevi. Scoala Gimnazială din Perieți, un sat din județul Ialomita a fost renovată în această vară și a devenit cunoscută în toată țara după ce directoarea instituției a postat, în mediul online, mai multe poze din interiorul școlii cu două zile înaintea să înceapă școala.

Pereți viu colorați, plini de mesaje motivaționale, tablete pentru elevi, laboratoare dotate cu microscoape de ultimă generație, sunt doar câteva elemente care au atras ca un magnet în prima zi de școală la Perieți.

Cristina Costea, directoarea Școlii Gimnaziale Perieți: Noi avem norocul de a avea un teren de 20 de hectare dat în arendă, iar bănuții proveniți de acolo i-am folosit strict pentru amenajarea holurilor așa cum le vedeți. Un medic ne-a lăsat acest pământ prin testament și a făcut un gest de mare omenie.

Ionuț a început clasa a cincea și este unul dintre cei 200 de copii din localitatea aflată la 10 km de Slobozia care astăzi au avut parte de o surpriză când au ajuns la școală.

Ionuț, elev: Îmi place foarte mult cum a făcut-o, mă va bucura faptul că voi veni aici în fiecare zi. Chiar mi-aș dori să mai explorez școala. Sunt diferențe mari pe hol, arată mult mai bine.

Ionuț a început clasa a cincea si este unul dintre cei 200 de copii din localitatea aflată la 10 km de Slobozia care astăzi au avut parte de o surpriză când au ajuns la școală.

Iuliana Negoiță este de șase ani profesoară de biologie la Scoala Gimnaziala din Perieți. A pregătit mai mulți elevi care au avut rezultate remarcabile la olimpiade, însă se așteaptă ca performanțele acestora să fie cu atât mai bune, odată cu noile dotări.

Iuliana Negoiță, profesoară de biologie: Acest microscop cu cameră video e mult mai ușor să se conecteze cu ajutorul unui videoproiector, să proiecteze imaginile și elevii să intuiască, să facă preparate biologice de calitate.

Copiii care învață la Școala din Pereți se vor bucura începând cu acest an școlar și de un teren de sport cu nocturnă.

O investiție de 10.000 de euro

Cristina Costea, directoarea Școlii Gimnaziale Perieți, a dezvăluit la Euronews România ce buget a avut pentru renovarea și amenajarea școlii. „Suma se ridică undeva la 10.000 de euro, sub 50.000 de lei noi. Ceea ce însumează costurile pentru reparații, apoi vopselurile și tot ce mai vedeți dumneavoastră atașat”, a spus Cristina Costea.

„Ideea nu a pornit de la cineva anume, ci de la întreg corpul profesoral, bineînteles, cu ajutorul expertului care ne-a ghidat și care a creionat pe calculator ceea ce vedeți. Am pornit de la principiul că școala nu este doar despre performanțe, despre examene, despre achiziții mentale, ci despre dezvoltarea omului, in general, a copilului. Și punem accent și pe sănătatea psihică a elevilor și a colegilor”, a adăugat directoarea Școlii Gimnaziale Perieți.

„Cred, cu tărie, că mediul în care ne petrecem atâtea ore pe zi - atât copiii cât și noi, cadrele didactice - ne influențează învățarea, ne influențează starea de bine pe parcursul întregii zile. Așadar, ne focusăm și pe ambient, și pe condițiile de lucru, de învățare, pe relațiile pe care le avem cu elevii și pe relațiile pe care le au ei între ei”, a expplicat Cristina Costea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE