Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorin Cîmpeanu, îndemn pentru elevi la începerea noului an școlar. „Trebuie să învățați nu neapărat pentru notă”

Ministrul Educației a anunțat, la începerea noului an școlar, că schimbări mari se vor produce din septembrie 2023 și i-a sfătuit pe elevi să învețe „nu neapărat pentru notă”.

Sorin Cîmpeanu a fost prezent, luni dimineață, la Colegiul Național ”Sfântul Sava” din București, instituție pe care a absolvit-o. Ministrul Educației a afirmat că începerea noului an școlar ”este un moment de emoție nu numai pentru elevi și profesori, este un moment de emoție și pentru părinți”.

”Trebuie să învățați nu neapărat pentru notă! Iar noi, cei care avem această răspundere, vă asigur că nu este simplă, ușoară, nu o spun ca să mă plâng, o spun pentru a înțelege că suntem încărcați de această responsabilitate de a reda școlii românești și profesorilor din școlile românești prestigiul pe care îl merită și rolul lor în societate”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, despre modificările produse prin noile legi ale educației. ”Vor fi schimbări mari începând cu septembrie anul viitor”

„Se spune că sunt multe schimbări anul acesta. Dragi elevi, în ceea ce vă privește schimbările sunt minime anul acesta. Vor fi schimbări mari începând cu septembrie anul viitor.

Dorim să păstrăm ceea ce este bun și să adăugăm alte lucruri care să facă școala mai prietenoasă, care să dea flexibilitate sistemului de învățământ. Mă refer la nevoia de încredere și de lăsare a deciziei mai mult decât acum în mâna profesorilor, dar și la alegerea voastră, având curriculum la decizia școlii și la alegerea elevului începând de anul viitor până la 30% din numărul de ore pe săptămână”, a precizat ministrul Educației.

Structura anului școlar 2022 - 2023. Când vor avea elevii prima vacanță

„Anul acesta, o singură noutate în afară de alternanța firească a perioadelor de învățare cu perioade de repaus, spun firească, pentru că dintotdeauna au fost perioade de învățare, că s-au numit module sau semestre. Puțin contează.

Anul acesta, în perioada 22-30 octombrie veți acea prima vacanță, o săptămână de vacanță bine meritată după o lună și jumătate de școală.

După care veți începe școala și veți intra în vacanța sărbătorilor de iarnă, după care după sărbătorile de iarnă, după ce veți parcurge a treia perioadă de cursuri, veți intra în vacanța în vacanța de la finele lunii februarie. Anul acesta a fost lăsată de asemenea la decizia inspectoratelor școlare - în a doua, a treia sau a patra săptămână din februarie.

E important să aveți dreptul de a alege”, a concluzionat Sorin Cîmpeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE