Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sărbătorile în țări exotice, mai ieftine ca în România. Prețul pachetelor pentru destinații exotice pornește de la 750 de euro

Crăciunul în destinațiile exotice a ajuns să fie mai ieftin ca cel de pe Valea Prahovei, spun reprezentanții agențiilor de turism. Iar numărul românilor gata să întâmpine noul an pe plajă, la soare, crește spectaculos de la un an la altul. Dacă Maldivele sunt cea mai căutată destinație, pentru iubitorii sporturilor nautice paradisul este în această perioadă în Africa de Sud.

Un grup de pasionați de kite-surfing din Constanța a ajuns până în Africa de Sud, în căutarea valului perfect. 

”Am ales Africa de Sud deoarece este una dintre cele mai bune destinații de kitesurfing pe perioada iernii. Pot spune că e o perioadă perfectă, deoarece este cald afară, iar vântul bate foarte, foarte tare! Este o destinație senzațională pentru sporturile de apă, iar condițiile de aici nu ți le poate oferi niciun alt loc din lume”, a spus un surfer român. 

Însă pentru a stăpâni zmeul în acest condiții, este nevoie de experiență.

”Am avut o sesiune incredibil de grea! Vântul foarte puternic, abia putea să susțin kite-ul, dar în cele din urmă mi-am făcut plăcerea și uite așa se sărbătorește un Crăciun la mare, la soare!”, a mai spus acesta. 

Recomandări pentru rezervări avantajoase

Reprezentanții agențiilor de turism recomandă ca rezervările pentru destinațiile exotice să fie făcute încă din vară, pentru a beneficia de cele mai bune prețuri. Numărul celor care își petrec sărbătorile de iarnă în țările calde a crescut cu o treime față de anul trecut, mai ales că a ajuns să fie mai ieftin ca în România, arată calculele acestora.

Raluca Barbu, reprezentant agenție de turism: ”Avem chartere Kenya, Zanzibar și frumosul Maldive, unde am avut vânzări record. Avem plecări în Republica Dominicană, în Maurițius, în Mexic, Filipine, putem spune și Namibia pentru sfârșitul lunii ianuarie. Ceva interesant, dar acesta este sold out, așa că nicio șansă să-l mai puneți sub brad. Prețul pornește undeva de la 750 de euro, lucru care ajută extrem de mult, mai ales că vedem că costurile cu aceste călătorii au crescut în ultimul timp și putem spune că un buget de 750 de euro este chiar inferior unei vacanțe în România.”

Pentru cei cu spirit de explorator, există și pachete pentru Antarctica. Însă cine vrea să vadă pinguinii și focile în habitatul lor natural, trebuie să pregătească 10 mii de euro, tariful pentru o persoană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE